Geriausia aktore už vaidmenį biografiniame filme apie Johnny Cashą "Vaikščiojimas linija" ("Walk the Line") pripažinta Reese Witherspoon, o geriausio režisieriaus vardą už dramą "Smurto istorija" ("A History of Violence") pelnė kanadietis režisierius Davidas Cronenbergas, sakoma kritikų asociacijos išplatintame pranešime.

Garsių kino kritikų asociacija neskyrė daug dėmesio filmui "Kuprotas kalnas" ("Brokeback Mountain"), kuriame pasakojama apie homoseksualių kaubojų meilę, nors iki šiol jis buvo vienas iš šio sezono favoritų.

Po užsitęsusio balsavimo nedideliu balsų skirtumu antroji vieta geriausių fimų sąraše atiteko juostai "Smurto istorija". Apdovanojimą už geriausią antrojo plano aktorių pelnė šioje juostoje nusikaltėlį suvaidinęs Edas Harrisas.

Geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimas atiteko Amy Adams už vaidmenį filme "Jonvabalis" ("Junebug"), o geriausio scenarijaus apdovanojimą laimėjo filmo "Kalmaras ir banginis" ("The Squid and the Whale") scenarijaus autorius ir režisierius Noah Baumbachas.

Antrąją vietą geriausio aktoriaus nominacijoje laimėjo Jeffas Danielsas už filmą "Kalmaras ir banginis" ("The Squid and the Whale") ir Keira Knightley už kino juostą "Puikybė ir prietarai" ("Pride and Prejudice"). Geriausiu metų dokumentiniu arba nevaidybiniu filmu pripažintas Wernerio Herzogo "Pražilęs vyras" ("Grizzly Man"), o geriausiu filmu užsienio kalba išrinkta vokiečių režisieriaus Fatiho Akino juosta "Kaktomuša" (Gegen Die Wand, Head-On).

57 nacionalinės kino kritikų asociacijos nariai kasmet susitinka Manheteno restorane "Sardi", norėdami dar prieš balsavimą aptarti geriausių metų filmų ir aktorių privalumus. Šiai draugijai priklausantys kino kritikai dirba didžiausiems Jungtinių Valstijų laikraščiams ir žurnalams.

Remiantis išankstiniais kino kritikų apdovanojimais galima nuspėti potencialias aukščiausių JAV kino industrijos apdovanojimų - "Oskarų" nominacijas.

Kino meno ir mokslo akademija apdovanojimus šiais metais įteiks kovo 5 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją