Ekrano aktorių gildija (EAG) "Kuprotą kalną" nominavo net keturiems apdovanojimams, įskaitant prizus už geriausią aktorių (Heathas Ledgeris) ir geriausią antrojo plano aktorių (Jake`as Gyllenhaalas) bei aktorę (Michelle Williams).

Amerikos režisierių gildija (ARG) ketvirtadienį šio filmo kūrėją Angą Lee (Angą Li) taip pat nominavo geriausio režisieriaus apdovanojimui.

Į ARG sąrašą šalimais A.Lee taip pat pateko George`as Clooney su "Labos nakties ir sėkmės" ("Good Night, and Good Luck"), Paulas Haggisas su "Avarija" ("Crash"), Bennettas Milleris su "Kapote" ("Capote") ir Stevenas Spielbergas su "Miunchenu" ("Munich").

Dėl šių metų apdovanojimų sėkmingai varžosi dramos "Labos nakties", "Kapotė" ir "Avarija", tačiau nė vienas filmas nesulaukė tiek kritikų, žiniasklaidos ir kino pramonės atstovų dėmesio kaip "Kuprotas kalnas". Tai paskatino kino apžvalgininkus prognozuoti, kad ši juosta susišluos ne vieną "Oskarą", kurių laimėtojai bus skelbiami sausio 31 dieną.

A.Lee teigė, kad tiek nominacijų jį sutrikdė, bet pridūrė, kad džiaugiasi tokia garbe, nes apdovanojimai skatina žmones diskutuoti apie filmą ir jame nagrinėjamas temas.

"Turi sunkiai dirbti, kol jį sukuri, bet dabar šios pastangos atsiperka, nes filmas kelia susidomėjimą ir tampa socialiniu bei kultūriniu dalyku", - sakė režisierius.

Jis taip pat džiaugėsi už H.Ledgerį ir J.Gyllenhaalą, kurie suvaidino gėjus. A.Lee juos pavadino "gerais ir drąsiais aktoriais, su kuriais nuostabu dirbti".

Tačiau kai kurie ekspertai mano, kad šiam filmui nepavyks laimėti daug "Oskarų", kurie yra prestižiškiausi JAV kino apdovanojimai, jei konservatyvūs Kino meno ir mokslo akademijos balsuotojai nesugebės pažvelgti toliau pagrindinės jo temos.

"(Kuprotas kalnas") anksti išsiveržė į priekį... kartais būna blogai per toli išsiveržti", - teigė tinklalapio "TheEnvelope.com" apdovanojimų apžvalgininkas Tomas O'Neilas.

Pastarosiomis dienomis lenktynėse dėl prizų atgijo "Avarija", pasakojanti apie skirtingos rasės žmonių santykius. Ši juosta pelnė nominacijas, tarp kurių yra EAG pasiūlymas apdovanoti ją už geriausią aktorių sudėtį ir geriausią antrojo plano aktorių (Donas Cheadle`as ir Mattas Dillonas).

"Avarijos" režisierius P.Haggisas teigė, kad nustebo gavęs ERG nominaciją, nes filmą režisuoja pirmą kartą, o konkurencija yra labai didelė. Tačiau jis pažymėjo, kad jaučiasi "privilegijuotas būdamas tarp keturių filmų, kurie skatina žmones apmąstyti svarbias idėjas".

Didelių galimybių laimėti "Oskarą" turi ir "Labos nakties", kur pasakojama apie televizijos žurnalisto Edwardo R.Murrow darbą 6-ojo dešimtmečio kampanijos prieš komunistus laikais. Ši nespalvota istorinė drama buvo nominuota ARG apdovanojimui už geriausią režisierių (G.Clooney) ir EAG prizams už geriausią aktorių komandą bei geriausią aktorių (Davidas Strathairnas).

Į EAG apdovanojimus taip pat pretenduoja "Kapotės" ir muzikinės dramos apie hiphopą "Hustle & Flow" aktoriai.

EAG geriausio aktoriaus kategorijoje be H.Ledgerio ir D.Strathairno nominacijas pelnė Joaquinas Phoenixas iš "Vaikščiojimas linija" ("Walk the Line"), Philipas Seymouras Hoffmanas iš "Kapotės" ir Russellas Crowe, atlikęs pagrindinį vaidmenį juostoje "Pakilęs iš pelenų" ("Cinderella Man").

Geriausios aktorės apdovanojimui buvo nominuota Judi Dench (Džudi Denč) iš "Ponas Hendersonas pristato" ("Mrs. Henderson Presents"), Felicity Huffman (Felisiti Hafman) iš "Transamerikos" ("Transamerica"), Charlize Theron iš "Šiaurės šalies" ("North Country"), Reese Witherspoon (Ryz Viterspun) iš "Vaikščojimas linija" ir Ziyi Zhang iš filmo "Geišos prisiminimai" ("Memoirs of a Geisha").

Dėl geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimo kartu su J.Gyllenhaalu, D.Cheadle`u ir M.Dillonu varžysis G.Clooney ("Sirijana") ir Paulas Giamatti ("Pakilęs iš pelenų").

Be M.Williams geriausia antrojo plano aktore gali tapti Catherine Keener (Ketrin Kiner) iš "Kapotės", Frances McDormand iš "Šiaurės šalies", Rachel Weisz iš trilerio "Ištikimasis sodininkas" ("The Constant Gardener") ir Amy Adams iš nepriklausomo filmo "Jonvabalis" (Junebug).

EAG apdovanojimai bus įteikti Los Andžele sausio 29 dieną, ARG prizai - sausio 28-ąją, o "Oskarai" - kovo 5-ąją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją