Juosta apie gėjų meilę "Kuprotas kalnas" įtvirtino savo kaip pirmaujančio pretendento į "Oskarus" poziciją, patekdama į abu sąrašus. Gruodžio mėnesį šis filmas taip pat pelnė septynias nominacijas "Auksiniams gaubliams".

Į abu sąrašus taip pat pateko drama "Avarija" ("Crash"), nors ji nesėkmingai pasirodė renkant nominacijas "Auksiniams gaubliams".

Abiejuose sąrašuose figūruoja ir Steveno Spielbergo "Miunchenas" ("Munich"), Woody Alleno "Lemiamas taškas" ("Match Point") bei Peterio Jacksono "King Kongas" ("King Kong").

Dėl APG metų prodiuserio apdovanojimo šalimais "Kuproto kalno" ir "Avarijos" kovos "Labos nakties ir sėkmės" ("Good Night, and Good Luck"), kuriame atgaivinamas naujienų pranešėjo Edwardo R. Murrow konfliktas su senatoriumi Joe McCarthy, biografinė juosta "Kapotė" ("Capote") apie rašytoją Trumaną Capote ir "Vaikščiojimas linija" ("Walk the Line"), kuriame pasakojama apie dainininkų Johnny Casho ir June Carter meilę.

ASG netikėtai tarp nominantų, pretenduojančių į originaliausio scenarijaus apdovanojimą, išrinko komediją "40-ies ir dar skaistus" ("The 40 Year-Old Virgin)", kurios pagrindinis veikėjas yra vyriškis, niekada neturėjęs seksualinių santykių.

Tarp kitų kandidatų į šį apdovanojimą taip pat pateko "Labos nakties", "Avarija", "Pakilęs iš pelenų" ("Cinderella Man"), kuriame pasakojama apie Depresijos laikų boksininko sugrįžimą į ringą, bei "Kalmaras ir banginis" ("The Squid and the Whale"), kur du berniukai sprendžia savo tėvų skyrybų problemą.

Apdovanojimui geriausiai adaptuoto scenarijaus kategorijoje ASG nominavo "Kuprotą kalną", "Kapotę", trilerį "Smurto istorija" ("A History of Violence"), politinę dramą "Sirijana" ("Syriana") bei dar vieną trilerį "Ištikimasis sodininkas" ("The Constant Gardener").

KOVA DĖL "OSKARŲ"

Ekrano aktorių gildija ir Amerikos režisierių gildija savo nominantus paskelbs ketvirtadienį ir, sudėjus visus keturis sąrašus, kandidatų į "Oskarus", kuriuos Kino meno ir mokslo akademija įteiks kovo mėnesį, ratas gerokai susiaurės.

"Šioms gildijoms priklauso daug narių, kurie balsuos ir dalijant Akademijos apdovanojimus", - sakė tinklalapio "moviecitynews.com" kino ekspertas Davidas Polandas.

Savo galimybes laimėti "Oskarą" trečiadienį taip pat sustiprino "Kapotė", "Labos nakties", "Smurto istorija", "Ištikimasis sodininkas" ir "Vaikščiojimas linija". Šie filmai sulaukė gero kritikų, žiūrovų, o dabar ir gildijų įvertinimo.

Teigiama, kad juostoms "Miunchenas" ir "King Kongas" pakenkė tai, kad jų kūrėjai per vėlai gildijos nariams nusiuntė DVD kopijas. Taigi gildijos balsuotojai turėjo tik kelias dienas jas peržiūrėti.

"King Kongui" nepalankus ir tas faktas, kad jo pajamos kino teatruose yra mažiau negu įspūdingos - nuo premjeros gruodžio mėnesį filmas surinko tik 174,3 mln. dolerių (488 mln. litų), pažymėjo D.Polandas.

"Nepaisant tikrųjų (kino teatrų pajamų) skaičių, jis turi pralaimėtojo žymę. Tai liūdna, bet tai tiesa", - sakė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją