Kaip skelbia BBC, visi trys pretenduoja tapti geriausiu metų filmu.

Šioje kategorijoje taip pat varžosi Samo Mendeso „1917“ ir juosta iš Pietų Korėjos „Parazitas“. Po dvi nominacijas šiais metais gavo aktorės Scarlett Johansson ir Margot Robbie.

„Bafta“ ceremonija vyks vasario 2 dieną Londono „Royal Albert Hall“ salėje, ją ves Grahamas Nortonas.

Daugiausia „Bafta“ nominacijų gavo:

„Džokeris“ – 11
„Airis“ – 10
„Kartą Holivude“ – 10
„1917“ – 9
„Zuikis DžoDžo“ – 6

Aktorius Joaquinas Phoenixas už vaidmenį „Džokeryje“ pretenduoja tapti geriausiu aktoriumi. Dėl šios statulėlės jis varžosi su serą Eltoną Johną juostoje „Rocketman“ suvaidinusiu Taronu Egertonu bei Leonardo DiCaprio, Adamu Driveriu ir Jonathanu Pryce‘u.

Margot Robbie pretenduoja tapti geriausia antro plano aktore už savo darbus „Kartą Holivude“ ir „Skandale“. Jai iššūkį meta Scarlett Johansson už vaidmenį „Zuikyje DžoDžo“, o už darbą „Santuokos istorijoje“ ji nominuota geriausios aktorės vaidmeniui.

Geriausiu filmu pretenduoja tapti:

„1917“
„Airis“
„Džokeris“
„Kartą Holivude“
„Parazitas“

Geriausiu britų filmu pretenduoja tapti:

„1917“
„Bait“
„For Sama“
„Rocketman“
„Sorry We Missed You“
„Du popiežiai“

Tiek „Bafta“ nominantus, tiek nugalėtojus daugumoje kategorijų renka 6500 „Bafta“ narių – kino pramonės profesionalų iš viso pasaulio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)