Greičiausiai rastume nedaug žmonių, kurie dar nematė per kiekvienas Kalėdas rodomo filmo. Jame pasakojama apie padykusį berniuką, kurį jo didžiulė šeima netyčia palieka vieną namuose, kai išvyksta atostogauti į Europą, rašo portalas littlethings.com.

Įdomus faktas - filmo „Vienas namuose“ („Home Alone“) populiarumas kasmet tik didėja, o jis buvo sukurtas beveik prieš 30 metų, 1990 metais.

Joanie ir Herbas White’ai gyvena kitoje gatvės pusėje nuo namo, kur vyko garsiosios komedijos filmavimas. Kai į jų gatvę atvažiavo filmavimo komanda, čia jie buvo pragyvenę jau 14 metų, todėl nekantravo įamžinti „Vienas namuose“ kūrimo procesą.

Kadras iš filmo "Vienas namuose"

Herbas čiupo filmavimo kamerą ir nufilmavo keletą trumpų vaizdo klipų, neilgesnių nei 30 sekundžių. Šiandien šie įrašai virto puikiais atsiminimais apie kūrinį, tapusį vienu garsiausių mūsų kartos Kalėdinių filmų.

„Tuo metu man tiesiog buvo smagu filmuoti ne kasdien kaimynystėje nutinkantį įvykį“, – sakė Herbas.

„Anksčiau nebuvome matę filmavimo darbų. Sužinojome daug įdomių dalykų“, – pridūrė Joanie.

H. White’as ne tik filmavo, bet ir komentavo. Kai kurios jo mėgėjiška filmavimo kamera užfiksuotos scenos net pateko į galutinę filmo versiją. Žinoma, remiantis šiandienos standartais, nufilmuota vaizdo medžiaga yra gana prastos kokybės, tačiau Herbo ir Joanie atmintyje išlikę prisiminimai – kaip niekada ryškūs.

Vaizdo reportažą su kaimynų komentarais ir jų slaptai darytais vaizdais žiūrėkite čia:

O čia galite pamatyti, kaip namas dabar atrodo iš vidaus:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)