Apie ką mes čia…

Artėja Naujieji metai ir daug kas ruošiasi juos sutikti draugų būryje. Bet ne visi. Prestižinio Maskvos rajono Rubliovka skyriaus policininkai turi bėdą – vietoj to, kad švęstų užmiesčio sodyboje, jiems patikėta nauja byla. Šįkart tai milijonų vertės brangakmenių vagystė. Ar Vladimiro Jakovlevo vadovaujamai komandai pavyks sugauti nusikaltėlius ir laiku grįžti prie vaišių stalo belaukiant Naujųjų metų? Nežinia, nes metodai, kuriais jis vadovaujasi, gali tik dar labiau apsunkinti operaciją.

Kūrinio turinys

Kai prieš metus ėjau į „Pašėlusio policininko“ seansą, galvojau, kad manęs laukia dar vienas nejuokingas ir itin prastas rusų komiškas projektas. Visgi ne paslaptis, kad dauguma šios šalies šių dienų komedijų yra nevertos dėmesio vien dėl savo nemokšiško Holivudinės produkcijos kopijavimo. Bet, mano didelei nuostabai, filmas susižiūrėjo pakankamai smagiai, dėl ko grįžus iš kino įsijungiau pirmąjį serialo „Policininkas iš Rubliovkos“ sezoną. Net nepajutau, kaip baigiau žiūrėti visus keturis sezonus.

Tad nenuostabu, jog kai tik sužinojau, jog turi pasirodyti naujas filmas, o prieš jį penktasis sezonas, džiūgavau. O džiūgauti buvo dėl ko – pirmuoju smuiku čia groti pradėjo ne Griša Izmailovas, o Vladimiras Jakovlevas.

Tiesa, didžiulis laukimas šiek tiek nuvylė, nes naujasis sezonas kardinaliai skyrėsi nuo ankstesnių dėl savo itin vulgaraus pateikimo. Aš tikrai nesu prieš juokelius žemiau bambos, tačiau kai ekrane rodoma personažų, kurie buvo pakankamai adekvatūs ir įtikinami, degradacija, pasidaro šiek tiek nesmagu. Aš suprantu, kad daug kam patiko serialas „Muilo drama“, aš irgi esu iš tų žmonių, kuriam jis patiko. Tik yra vienas bet. Ten kontekstas buvo toks, kuriame buvo sunku apsieiti be begalybės keiksmažodžių ir seksualinio turinio juokelių. O čia? Kam paversti „Policininką iš Rubliovkos“ į dar vieną „Muilo operą“? Nes Sergejus Burunovas vaidina? Tad šis momentas mane tikrai nuvylė, todėl iš filmo tikėjausi kažko panašaus. Ir... Filmas išėjo tikrai galva aukštesnis už penktąjį serialo sezoną.

Istorija yra kažkiek panaši į prieš metus pasirodžiusią juostą, tik, jeigu aname filme norėdami išsaugoti savo darbo vietas, vagystę įvykdė pareigūnai, tai čia jau mums rodoma tikra vagystė, kurią ir turi išsiaiškinti Vladimiro Jakovlevo patikėtiniai. Ir kaip jie tą daro yra pats linksmiausias filmo momentas. Absurdiškos situacijos, absurdiški sprendimai ir itin absurdiški herojai neleidžia nuobodžiauti nė akimirką. Kaip ir seriale, taip ir filme, mes gauname atskirų istorijų ir skečų mišrainę, kuri labai puikiai įvyniota į patį siužetą.

Taip, yra labai jau nesąmoningų vietų ir veikėjų poelgių, kurie kelia gailestį dėl tam tikrų scenaristo idėjų, bet, pažvelgus į visumą, viskas veikia kaip ir prieš metus. O dar prie viso to atsiranda kelios rimtos staigmenos, kurių tikrai nesitikėjau.

Filmo veikėjai tokie pat, kaip ir seriale. O seriale, kaip žinome, visam šiam absurdo orkestrui diriguoja Vladimiras Jakovlevas, kuris man bent jau pasirodė adekvatesnis už tą žmogų, kurį mes matėme penktame sezone. Na, ir jis dabar kaip ir pagrindinis viso šou personažas, kai neliko Grišos Izmailovo, ant kurio kupros ir buvo tempiamas esminis serialo bei ano filmo siužetas.

Vladimirui talkinantys veikėjai yra tik tam, kad būtų sukurtos situacijos, iš kurių mano paminėtam policininkui tektų išsisukinėti. Gaila vieno – nėra herojų augimo bei jų asmeninių istorijų, kaip buvo prieš metus. Bet visumoje į tai beveik nekreipi dėmesio, nes esmė šio filmo visai kitokia.

Apibendrinus galiu pasakyti, jog asmeniškai man antroji pilnametražė dalis nors ir nusileidžia pirmtakui, bet ji yra galva aukščiau už daugumą šiuolaikinių rusų komedijų, kurios karts nuo karto aplanko mūsų šalies kino teatrus. Todėl jeigu norite smagaus, lengvo ir nuotaikingo filmo, nueikite, manau, kad laikas bus praleistas tikrai gerai. O ko gi daugiau reikia šventiniu laikotarpiu?

Techninė juostos pusė

Per daug kalbėti apie techninius juostos niuansus, manau, nereikia, nes ekrane mes matome panašų vaizdą, kaip ir prieš metus. Tad viskas yra pateikiama pagal tą patį šabloną. Čia mes turime tvarkingą kameros darbą, neblogus herojų kostiumus ir grimą, nuotaiką keliančią muziką, smagiai sukaltą vaizdo montažą ir stiprų garsą, kuris paryškino kiekvieną veiksmo sceną dar labiau. Būtent dėl tų aspektų ir yra pakankamai malonu stebėti naujus Vladimiro Jakovlevo bei jo pavaldinių nuotykius.

Aktorių kolektyvinis darbas

Jeigu tik pamatau, kad kokiame nors filme ar seriale bent jau trumpam pasirodo Sergejus Burunovas, šie projektai patenka į mano būsimų peržiūrų sąrašą. Tai aktorius su labai didele charizma ir nuostabiai valdantis nenormatyvinę leksiką žmogus, sugebantis akimirksniu pritraukti prie ekranų.

„Muilo drama“, „Naminis areštas“ ir aišku „Policininkas iš Rubliovkos“ (o ne „Pašėlęs policininkas“) yra viso to, ką apie jį parašiau, puikiais pavyzdžiais. Šiame filme jis irgi nenuleidžia kartelės ir pagrobia visą eterį. Tiesa, gaila, kad jo vaidinamas personažas pagal scenarijų pradedant penktuoju sezonu rimtai degraduoja kaip asmenybė, bet velnias to nematė. Jo pasirodymas yra pakankamai įsimintinas ir juokingas kaip ir prieš tai.

Kiti filme suvaidinę aktoriai neturi jokių šansų prieš Burunovo stichiją, tad jiems ir stengtis per daug nereikėjo. Romanas Popovas, Sofija Kaštanova, Svetlana Suchanova, Rina Grišina, Aleksandras Derepko, Rostislavas Gulbisas, Irina Vilkova atliko tokias pačias roles, kokias mes ir matėm seriale bei prieš metus pasirodžiusiame filme. Nieko naujo, bet ir nieko blogo jų pasirodymuose nepamačiau. Smagu dėl vieno, kad filme pasirodė Aleksandra Bortič, kurios vaidinamas personažas dingo iš penktojo sezono, kaip ir buvęs esminis serijos variklis Griša Izmailovas, suvaidintas paties populiariausio šiuo metu rusų aktoriaus Aleksandro Petrovo. Ar šis aktorius dar grįš į serijas? Nežinia.

Verdiktas

„Pašėlęs policininkas: naujametinis nesusipratimas 2“ – prastesnis savo papasakota istorija už prieš metus kine pasirodžiusį pirmtaką, tačiau tai vis dar toks pat žvalus, absurdiškas, nuotaikingas ir itin vulgarus projektas, kurio didžiausias turtas - nepakartojamas Sergejus Burunovas bei jo suvaidintas charizmatiškasis policininkas Vladimiras Jakovlevas.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)