Filmo, kuriame pasakojama apie popiežius Benediktą ir Pranciškų, anonse yra vieta, kurioje nufilmuota naujojo popiežiaus rinkimų scena. Joje tarp medinių kamuoliukų pasirodo ir pavardė „Bačkis“.

Šį epizodą galite pastebėti nuo 1:03.

Filmas „Du popiežiai“ paremtas tikra istorija. Tai biografinė drama, pasakojanti apie popiežiaus Benedikto ir kardinolo Bergoglio, galiausiai tapusio popiežiumi Pranciškumi, apsikeitimą galia.

Štai kaip trumpai filmą pristato IMDb: „Už Vatikano sienų konservatyvusis popiežius Benediktas ir liberalusis būsimasis popiežius Pranciškus privalo rasti sutarimą, kokiu nauju keliu turėtų pasukti Katalikų bažnyčia“.

Kaip juostą vertina kritikai? Kol kas atsiliepimai gana geri. „Variety“ skelbia, kad jo premjera „Telluride“ kino festivalyje tapo tikra sensacija. Dauguma už puikų darbą giria aktorius Anthony Hopkinsą ir Jonathaną Pryce‘ą.

„Rotten Tomatoes“ filmą vertina 91 proc. teigiamai, vidutinis įvertinimas 7,84 iš 10.

„Metacritic“ filmui skyrė 83 balus iš 100, o tai reiškia visuotinį pripažinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)