„Nepaisant kelių „holivudinių“ aspektų, drąsiai galiu teigti, jog tai vienas tiksliausių ne dokumentinių filmų apie karines kovas. Tai geriausias būdas pagerbti tame košmare dalyvavusius, taip pat ten savo gyvybes paaukojusius herojus“, – sako prie trilerio kūrimo prisidėjęs buvęs JAV karinio jūrų laivyno admirolas Samas Coxas.

To paties siekė ir juostoje vaidinę Holivudo žvaigždėsWoody Harrelsonas, Dennisas Quaidas, Luke’as Evansas, Nickas Jonas bei Mandy Moore, rašoma pranešime spaudai.

Besiruošdamas vaidmeniui ir norėdamas geriau suprasti savo įkūnyjamo herojaus veiksmus, W. Harrelsonas nusprendė paskambinti pažįstamam kariškiui, tuo metu vadovavusiam kariams Havajuose. Brianas Fortas vėliau ne tik prisidėjo prie scenarijaus tikslinimo, bet ir dalyvavo filmavimuose.

„Į šią užduotį žvelgiau labai rimtai. Pati istorija jaudinanti, tad norėjau sužinoti viską iš pirmų lūpų: man buvo įdomus mano herojaus veiksmų pagrindimas, supratimas, kodėl jis atsirado būtent tuo metu ir toje vietoje, o domintis kilo daugybė papildomų klausimų. Galiausiai gauti atsakymai leido man dar tiksliau atvaizduoti admirolą Chesterį Nimitzą. Dėl šio vaidmens aš tikrai esu ramus ir į premjeras keliausiu aukštai iškelta galva“, – sako W. Harrelsonas.

Midvėjaus jūrų mūšis, įvykęs 1942 m. birželio 4-7 dienomis Ramiame vandenyne, istorikų laikomas vienu svarbiausių momentų, nulėmusių Sąjungininkų pergalę Antrajame pasauliniame kare. Praėjus pusmečiui nuo Perl Harboro užpuolimo, Japonijos jūrų laivynas smogė JAV pajėgoms Midvėjaus atole. Ko japonai nežinojo – kad amerikiečiai, iššifravę japonų pranešimus, juos įviliojo į pasalą. Keturias dienas trukusio mūšio metu buvo subombarduoti ir nuskandinti geriausi Japonijos kariniai laivai, žuvo daugiau nei 4000 elitinių japonų karių. Po šio smūgio Japonijos jūrų pajėgos taip ir nesugebėjo atsigauti.

Triumfu apvainikuotas amerikiečių istorijos puslapis į kino ekranus bus perkeltas jau šį savaitgalį, lapkričio 8 dieną. Žvilgsnis į specialiuosius efektus ir itin skrupulingai atkurtas karo kasdienybės detales – filmo anonse.

Filmo anonsas: https://youtu.be/ywcsdC-ssEM

Embed kodas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją