Režisierius Cary Joji Fukunaga, projekto vairą perėmęs iš Danny Boyle‘o, kaip teigiama, yra vienintelis, žinantis, kuri iš nufilmuotų filmo pabaigų yra tikroji. Kalbama, kad to nežino net ir pagrindinio vaidmens atlikėjas Danielis Craigas.

„The Mirror“ pirmadienį skelbė, kad vienas su filmo kūrimu susipažinęs šaltinis atskleidė: „Niekas nieko nežino. Reikalas itin slaptas“.

Viena iš pabaigų – Jamesas Bondas atsisako slaptojo agento karjeros ir pasirenka „ramų gyvenimą Jamaikoje“, o kodas 007 atitenka britų aktorės Lashanos Lynch kuriamam personažui.

Naujausią filmą apie slaptąjį britų agentą lydi ir daugiau skandalų. Vos prieš dvi savaites juosta sukėlė chaosą dėl galimo terorizmo pavojaus Oksfordšyro karinėje bazėje Brize Norton, kur vyko filmavimo darbai.
Panika kilo filmavimo komandai po kelias dienas ten trukusio filmavimo neapdairiai palikus autobusiuką. Transporto priemonė pasirodė įtartina, iš bazės buvo evakuota 400 žmonių.

Pasklidus gandams, kad autobusiuke gali būti sprogmenų ir pirotechnikos, buvo aptverta didžiulė teritorija. Vėliau ši informacija buvo paneigta.

Nors skandalas kilo dėl elementaraus juostos technikų aplaidumo, „The Sun“ skelbia, kad situacija tikrai nebuvo vos menkas nesusipratimas. Panika prasidėjo, kai karinės bazės apsauga pastebėjo, kad nebegalioja minėtojo autobusiuko saugumo leidimas.

Štai ką žurnalistams sakė šaltinis: „Viskas išvykimui buvo parengta jau penktadienį, tik kažkodėl buvo pamirštas tas nelemtas autobusiukas. Nežinau, kas buvo atsakingi, bet kažkas apie jį pranešė. Jo apžiūrėti buvo pasiųstas išminavimo būrys, aptverta teritorija. Neįtikėtina, kaip tokia žmogiškoji klaida gali sukelti tiek nepatogumų“.

Tuo metu situacija atrodė tokia rimta, jog apie įvykius buvo informuotas ir Jungtinės Karalystės gynybos reikalų sekretorius Benas Wallace‘as.
Nepaisant incidento, karinė bazė nuo filmavimo komandų atsiriboti neketina, nes toks bendradarbiavimas labai pelningas.

Praeitais metais ten buvo filmuojama naujausia „Neįmanoma misija“ dalis.

Štai kaip situaciją bazėje pakomentavo Jungtinės Karalystės karališkosios oro pajėgos: „Karinės oro pajėgos patvirtina, kad praeitą naktį bazėje buvo pastebėtas autobusiukas su pasibaigusiu saugumo leidimu. Norėdami užtikrinti mūsų žmonių saugumą, teritoriją aptvėrėme, buvo paskelbta evakuacija. Galiausiai transporto priemonė buvo apžiūrėta, nustatyta, kad ji nepavojinga ir personalas grįžo atgal“.

Panašu, kad naujausiam filmui apie Jamesą Bondą likimas lėmė nelengvą kelią. Liepą juostos kūrėjai sulaukė rimto akibrokšto, kai savo vaidmens atsisakė Grace Jones. 71 metų garsenybė filme turėjo vaidinti pati save.

Prieš 34 metus ji filme „A View to a Kill“ filmavosi su tuometiniu Jamesu Bondu Rogeriu Moore‘u. Iš projekto moteris pasitraukė kilus nesutarimams dėl filmavimų.

Gegužę filmuojant svarbią sceną Jamaikoje D. Craigas nusitraukė kojos raiščius, jam po incidento teko gultis ant operacinio stalo. Po operacijos prireikė dviejų savaičių reabilitacijos, tad sutriko filmavimo darbų grafikas.

Ir tai dar ne visos filmo kūrėjus persekiojančius nelaimės. Vasarą po nesėkmingai atlikto kaskadinio triuko „Pinewood Studios“ kino studijoje nugriaudėjo trys sprogimai. Per incidentą vienas komandos narys buvo sužeistas.

Po nelaimės „Twitter“ buvo išplatintas pranešimas, patvirtinantis sprogimų faktą: „Filmavimo metu „Pinewood Studios“ įvyko sprogimas, buvo apgadintas rekvizitas. Filmavimo aikštelėje niekas nenukentėjo, nesunkiai sužeistas vienas techninis darbuotojas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją