Darylo vaidmenį kuriantis aktorius užsimena, jog dešimtajame serialo sezone jo herojus daugeliui tampa užnugariu ir turi priimti svarbius sprendimus. Išskirtiniame interviu jis pasakoja apie serialo sėkmę ir artimus santykius su kartu vaidinančiais aktoriais.

Jūsų įkūnijamas Darylas yra vienas mėgstamiausių daugelio žiūrovų personažų. Kaip manote, kodėl?

Manau, kad žmones šis personažas iš pradžių patraukė tuo, jog serialo pradžioje jis kenčia ir užauga pačiomis blogiausiomis sąlygomis – jis buvo sumuštas, užaugo rasistinėje aplinkoje, kurioje buvo narkotikų, įžeidžių pasisakymų, iš jo buvo tyčiojamasi ir jis visada buvo remiamas prie sienos. Jis visada turėjo kovoti dėl visko ir tai galima suprasti iš karto.

Kai kurie dalykai, dėl kurių jis kovojo, iš tikrųjų parodė, kad jis yra jautrus ir sąžiningas, tad negalima spręsti apie knygą tik iš jos viršelio. Jis atvėrė savo širdį, kovojo, o keičiantis sezonams to bjauriojo svogūno, koks jis atrodė pirmą kartą, lukštas buvo vis lėčiau lupamas – po šiuo lukštu slėpėsi labai sąžiningas ir geras vaikinas su auksine širdimi, kuris viską padarytų dėl Jūsų.

Norman Reedus, "Vaikštantys numirėliai"

Kaip, jūsų manymu, pasikeitė šis personažas?

Jis labai pasikeitė. Darylas yra visiškai kitoks nei buvo serialo pradžioje. Jis niekuo nepasitikėjo, tačiau keičiantis sezonams jis tapo lyderiu, tvirtai atsistojo ant žemės ir kovojo už žmones.

Trumpai užsiminsiu, jog ir dabartiniame sezone jis renkasi nelengvą kelią – Darylui atrodo, kad jis turi pasirūpinti ne tik savimi, kaip kad serialo pradžioje. Jis tampa tvirtu užnugariu ir turi priimti svarbius sprendimus. Visi žiūri į jį kaip į savo vedlį.

Grįžkime 10 metų atgal. Ar prisimenate, kai pirmą kartą išgirdote apie šį projektą ir perskaitėte jo scenarijų. Kas Jus sudomino?

Tuo metu skridau į Los Andželą ir buvau perskaitęs 50 ar daugiau scenarijų. Visi jie atrodo daugmaž vienodai – tai buvo dramos apie gydytojus, bičiulius, policininkus ir pan. Ir tada mano dėmesį patraukė serialas apie zombių apokalipsę.

Skaitydamas mačiau ne zombius, o vyrą, kuris neteko šeimos, pabudo iš komos ir turėjo kovoti su viskuo ir visais. Būtent ši istorijos dalis ir patraukė mano dėmesį. Prisimenu, kaip savo agentams ir visiems, ką tuo metu pažinojau, sakiau, kad šis scenarijus man patinka. Visi vienu balsu teigė, kad esu išprotėjęs ir kad to niekada nebus. Ir štai mes čia, po dešimties metų.

Norman Reedus, "Vaikštantys numirėliai"

Ar manote, kad serialas atspindi šiandienos visuomenę ir baisumus, su kuriais ji susiduria?

Mano nuomone, šiandieninis pasaulis iš tiesų kelia baimę. Turbūt kai kuriais aspektais sutikčiau, o kai kuriais – ne. Taip, iš dalies sutinku – žmonės visada kovoja dėl tiesos, kai abi pusės jaučiasi teisios ir joms atrodo, kad kiti klysta. Pavyzdžiui, Neganas manė, kad jis yra šaunus vaikinas, o mūsų nuomone, jis yra blogietis. Ribos kartais išnyksta, tačiau taip – tam tikra prasme klausime yra dalis tiesos.

Normanai, kaip reagavote į Danai Gurira, kuri vaidina Michonne personažą, išėjimą iš serialo? Ar tiesa, kad bandėte įtikinti ją pasilikti?

Taip, myliu Danai, myliu Michonne personažą. Yra žmonių, kuriems visiškai atsiduodi, o Danai ir aš tapome draugais akimirksniu. Jos vaidmuo seriale yra labai svarbus ir ji yra viena tų, kurios suvaidintos scenos visada bus nuostabios. Man patinka vaidinti, linksmintis kartu su ja, man tiesiog labai patinka Danai ir visada patiko, nuo pat pirmos minutės, kai ją pamačiau.

Raginau ją pasilikti, bet, žinote, Danai turi kitų dalykų, kuriuos nori daryti, o šis serialas iš tiesų atima visą aktoriaus laiką. Čia praleidžiate aštuonis – devynis mėnesius per metus, o tada, kai nevaidinate, per likusius mėnesius duodate interviu apie serialą.

Panašiai buvo ir su Andrew Lincolnu, kai jis paliko serialą. Buvau ypatingai suglumęs dėl to, bet, kaip ir sakiau, šis serialas atima visą laiką, o Andy gyvena Anglijoje, turi du mažus vaikus ir, kaip ir aš, turi juos prižiūrėti. Vaidindamas Rick Grimes jis mums atidavė devynerius metus.

Realiame gyvenime jūs taip pat esate dailininkas, fotografas, aktorius, laidų vedėjas ir tėtis. Kaip atrandate laiko dar ir filmuotis „Vaikštančiuose numirėliuose“?

Susilaukiu daug pagalbos iš aplinkinių, taip pat naudoju „Face Timing“, „iCalendar“ laiko planavimo programėles. Turiu publicistą, vadybininkų, agentų ir ištisus padalinius žmonių, kurie vadovauja įvairioms mano gyvenimo sritims. Taigi mūsų yra labai daug. Niekada negalėčiau to padaryti vienas.

Norman Reedus ir Marilyn Manson

Mano kuriamas menas šiuo metu daugiausiai yra fotografija ir jau visai netrukus surengsiu parodą „Art Basel“, po mėnesio dalyvausiu Paryžiaus šiuolaikinio meno parodoje.

Kalbant apie tėvystę, su žmona tarpusavyje deriname tvarkaraščius, daug keliaujame, pavyzdžiui, kaip tik savaitgalį skridau į Londoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)