Istorija apie gėjų meilę "Kuprotas kalnas" buvo nominuota aštuoniose kategorijose, tarp jų - geriausio filmo, geriausio režisieriaus, kuriuo pretenduoja tapti Angas Lee, ir geriausio aktoriaus, kuriuo gali būti pripažintas Heathas Ledgeris.

Paulo Haggiso režisuota "Avarija", kurioje nagrinėjamos rasizmo ir susvetimėjimo temos, gavo šešias nominacijas, tarp jų - geriausio filmo, geriausios aktorių komandos ir geriausio režisieriaus kategorijose.

Dar viena nepriklausoma juosta, "Kapotė" (Capote) apie rašytojo Trumano Capote karjeros pradžią, ir du didžiųjų studijų filmai - "Vaikščiojimas linija" (Walk the Line) apie dainininkus Johnny Cashą ir June Carter ir drama apie boksą "Pakilęs iš pelenų" (Cinderella Man) - gavo po keturias nominacijas. Visos šios trys juostos nominuotos ir geriausio filmo kategorijoje.

Kritikų simpatijų apdovanojimų laureatus išrenka 200 Transliuojamų filmų kritikos asociacijos narių, dirbančių radijo, televizijos stotyse ir kitose žiniasklaidos priemonėse visose Jungtinėse Valstijose.

Tai ne pirmosios reiškmingos nominacijos. Šį antradienį bus paskelbtos Holivudo užsienio žurnalistų asociacijos teikiamų "Auksinių gaublių", kurie padeda nustatyti pagrindinius pretendentus į "Oskarus", nominacijos.

Garbingiausius JAV kino apdovanojimus "Oskarus" Kino meno ir mokslo akademija įteiks kovo 5 dieną. Kritikų simpatijų apdovanojimų laureatai paaiškės sausio 9 dieną.

Tarp 10 pretendentų į geriausius filmus dar yra trileris "Ištikimasis sodininkas" (The Constant Gardener), George'o Clooney režisuota juosta "Labanakt ir sėkmės" (Good Night, and Good Luck), Steveno Spielbergo "Miunchenas" (Munich), "Geišos išpažintis" (Memoirs of a Geisha) ir didelio biudžeto "King Kongas" (King Kong).

"Kuproto kalno" startas buvo labai geras - šeštadienį šią juostą gerausiu 2005-ųjų filmu išrinko Los Andželo kino kritikų asociacija.

Tačiau JAV kritikų sąraše nėra Davido Cronenbergo "Smurto istorijos" (A History of Violence), kurį Los Andželo kritikai laiko geriausiu po "Kuproto kalno".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)