Pagrindinės ceremonijos metu žodį taręs scenarijaus autorius sakė, kad yra sužavėtas lietuviais ir bendradarbiavimu su jais.

„Didžiąją dalį savo darbų atlikome Lietuvoje ir aš noriu padėkoti Lietuvai, jos vyriausybei ir žmonėms, kurie yra nuostabūs. Jie įsileido mus į savo namus, kai buvę Sovietų Sąjungos priespaudoje, jie tiek daug atidavė mums", - atsiimdamas apdovanojimą sakė C. Mazinas.

Visgi, rugsėjo 15 – 16 d. vykusiuose „Creative Arts Emmy" apdovanojimuose taip pat aidėjo Lietuvos vardas.

Už kinematografiją apdovanojimą gavęs Jakob Ihre išreiškė padėką ir šalims, kuriose vyko filmavimai.

„Fimavome serialą Lietuvoje ir Ukrainoje, tad savo apdovanojimą noriu paskirti vietiniams operatoriams ir kameros departamento komandoms iš šių dviejų gražių šalių. Noriu pagerbti šių šalių praeitį, istoriją ir padėkoti už svetingumą ir malonę, kuri leido mums papasakoti šią svarbią Černobylio avarijos istoriją. Labai ačiū jums", - atsiimdamas apdovanojimą sakė jis.

Jakob Ihre

Muzikantė ir kompozitorė islandė Hildur Guðnadóttir savo padėkos kalboje taip pat išreiškė dėkingumą visiems, kurie prisidėjo prie laimėjimo. Tvardydama jaudulį ji dėliojo padėkos žodžius tiek kolegoms, tiek tiems, kurie tapo katastrofos liudininkais ir padėjo papasakoti istoriją.

„Ačiū visiems, kurie patikėjo, kad galiu paversti atominės elektrinės reaktorių muzikiniu instrumentu. Tai milžiniškas pasitikėjimas. Šis apdovanojimas skirtas visiems, kurie nukentėjo nuo Černobylio katastrofos. Ačiū, kad leidote mums papasakoti istoriją", - padėkos kalboje sakė kompozitorė, pritardama anksčiau apdovanojimą pelniusiam kolegai J. Ihre.

Hildur Guðnadóttir

Už specialiuosius efektus atsakinga komanda taip pat neliko nepastebėta. Jie dėkojo visiems kolegoms ir ypač tiems, su kuriais teko dirbti Lietuvoje.

„Dėkojame kolegoms Londone, Berlyne ir draugams Lietuvoje. Jie dirbo itin sunkiai", - dėkodamas sakė vienas iš komandos narių.

Už serialo dizainą atsakingas Luke Hall atsiimdamas apdovanojimą drauge su kolege irgi skyrė padėką komandoms iš visų šalių.

„Černobylio" serialas turėjo didelį menininkų departamentą, kuruojamą iš Jungtinės Karalystės. Labai didelę jo dalį sudarė menininkai iš Lietuvos, kur buvome įsikūrę, taip pat iš Latvijos, Estijos, Ukrainos ir Rusijos, tad šis apdovanojimas skirtas kiekvienam, kuris sunkiai ir aistringai dirbo prie šio projekto. Skiriame ir tiems, kurie išgyveno visa tai", - kalbėdamas sakė Luke Hall. Jam paantrino ir kolegė Claire Levinson.

Luke Hall, Claire Levinson

Garso režisieriai irgi pelnė įvertinimą už savo darbą. Vienas iš jų - Vincentas Piponnieras neslėpė džiaugsmo ir dėkingumo kolegoms, artimiesiems.

„Esu dėkingas kolegoms iš viso pasaulio ir dalinuosi šiuo laimėjimu su jumis", - dėkodamas sakė V. Piponnieras.

Vincent Piponnier
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)