„Renkuosi tik tuos vaidmenis, kurie man tampa iššūkiu. Šis buvo vienas iš didžiausių“, – pasakoja pagrindinio vaidmens atlikėjas aktorius Rinalis Muchametovas.

„Mane filmų kūrėjai atrado šokių mokykloje ir pakvietė filmuotis dar 2017 metais. Tuomet teko balerinos vaidmuo ir svajonės būti šokėja atvėrė man ir kino pasaulį. Dabar jau svajoju būti ne tik pačia geriausia šokėja, o ir aktore. Šioms dviem profesijoms keliami labai panašūs reikalavimai – reikia ne tik daug darbo, bet ir aistros“, – pasakoja filme taip pat pasirodysianti šokėja Anna Isayeva.

Kaip rašoma filmo platintojų pranešime spaudai, įspūdžio, intensyvumo ir autentikos šiai įkvepiančiai juostai suteikia ne tik tai, kad filmo režisierius Anaras Abasovas pats 15 metų aktyviai šoko gatvės šokius, bet ir tai, kad jame nusifilmavo pagrindinės šio meno Rusijos žvaigždės: Kadetas, Punča, Timbo, Singa ir kiti.

Filme „Šokių kovos“ pasakojama apie Antoną (akt. Rinalis Muchametovas), kuriam muzika ir šokis – neatsiejama ir svarbiausia gyvenimo dalis. Vaikinas gatvės šokius įsimylėjo dar būdamas vaikas, o per keliolika metų tapo neginčijamu šios srities meistru ir autoritetu, pripažįstamu tiek publikos, tiek kolegų.

Antonas svajoja apie tarptautinę. Tačiau šią ją sudaužo nelaimingas atsitikimas, po kurio vaikinas visiškai apkursta. Šiaip taip išgyvenęs juodžiausią depresijos laikotarpį, vaikinas supranta, kad pirmasis naujojo gyvenimo žingsnis – išmokti gestų kalbą.

Mokykloje, į kurios organizuojamus kursus Antonas užsirašo, atsiranda vienas jį puikiai pažįstantis berniukas. Žavėdamasis šokiu, vaikas žiūri visus Antono pasirodymus „YouTube“ ir vieną dieną, įsidrąsinęs, paprašo Antono, kad šis pamokytų šokti ir jį su draugais. Su savo kurtumu iki galo vis dar nesusitaikęs Antonas iš pradžių net pykteli dėl tokio prašymo – juk kaip galima šokti, kuomet negirdi muzikos?! Bet pamažu, padedamas entuziastingų vaikų, suvokia, kad šokiui muziką svarbu ne girdėti, o jausti.

Ėmęs mokyti vaikus šokio, Antonas pamažu atsikrato savigailos, vėl atranda džiaugsmą, prisimena savo didžiąją svajonę ir užsibrėžia naują tikslą: vėl sudalyvauti gatvės šokių turnyre. Šįkart – kaip treneris komandos, sudarytos iš ankstesnių savo bičiulių ir negirdinčių vaikų.

Ne vien gatvės šokių gerbėjams patiksianti muzikinė drama „Šokių kovos “ Lietuvoje pradedama rodyti jau šį penktadienį, rugpjūčio 30 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją