„Kai prieš penkerius metus pradėjome kalbėtis apie šį projektą, pasakiau, kad man reikia laiko pagalvoti. Dievinu šias knygas, bet nenorėjau kurti tikslios jų ekranizacijos. Knygų ekranizacijos yra tokio pat blogumo, kaip ir pati prasčiausia jose papasakota istorija. Tokio formato iškart atsisakiau ir pamaniau – geriausias variantas būtų leisti ne žmonėms skaityti knygą, o knygai skaityti žmogų, atrasti, kas jį labiausiai gąsdina. Ir tada tai nutiktų ekrane. Tai ir bus, ką pamatysite filme „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“, – pranešime spaudai intriguoja režisierius.

„Nusprendėme nenutolti nuo garsiųjų knygų trilogijos iliustracijų, tad teko gerokai paprakaituoti jas prikeliant gyvenimui. Tada pridėjome tai, kas mus labiausiai gąsdino vaikystėje. Tikrai įdėjome daug darbo kiekviename kadre sukurdami ne tik siaubą, bet ir įtampą“, – pasakoja vienas iš specialiųjų efektų autorių Mike’as Elizalde’as.

Filmas „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“ pasakos istoriją apie tai, kaip ieškodama aštrių pojūčių, grupelė paauglių užklysta į didžiulį apleistą namą, kur suranda senovinę ranka parašytą knygą. Sužavėti paaugliai iškart pasineria į knygoje surašytas šiurpą keliančias istorijas.

Galiausiai jie suvokia, kad tose istorijose minimų aukų vardai stebuklingai sutampa su jų pačių vardais. Pirminę reakciją – kad tai „nerealu“ ir „kieta“ – netrukus pakeičia sutrikimas, šokas ir tikras siaubas, nes šiurpios istorijos viena po kitos tampa realybe. Senos knygos puslapiuose įkalintos kraupios ne šio pasaulio būtybės atgyja su vieninteliu troškimu: žudyti.

Kuo baigsis istorija ir ar po filmo nuo šiol bijosite miegoti tamsoje, sužinosime jau nuo rugpjūčio 9 dienos, kai mūsų šalies kino ekranuose pasirodys naujausias G. del Toro siaubo filmas „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją