Nors numatoma, kad Danielis Craigas kitame filme ir vėl atliks J. Bondo vaidmenį, šioje dalyje laukia nemenkas sukrėtimas, mat pranešimuose tvirtinama, jog 007 vaidmuo skirtas juodaodei britų aktorei L. Lynch – ji perims J. Bondo slaptojo agento numerį, kai šis paliks Jungtinės Karalystės žvalgybą MI6.

„The Mail“ pacitavo tapatybės neatskleidžiantį „kino pasauliui artimą šaltinį“, kuris teigia, kad 25-aisis filmas prasideda scena, vaizduojančia, kaip Jamaikoje esantis į pensiją išėjęs J. Bondas (D. Craigas) kviečiamas grįžti ir imtis veiksmų – kovoti su nauju piktadariu.

„Filmo pradžioje yra esminė scena, kurioje žvalgybos tarnybos vadovė M sako: „Įeik, 007”, ir tuomet įžengia Lashana – ji yra graži, juodaodė ir moteris. Tai ta akimirka, kai iš rankų gali iškristi spragėsiai. J. Bondas tebėra J. Bondas, tačiau kaip 007 jis pakeičiamas kitu agentu“, – tvirtina šaltinis.

Iš Vakarų Londono kilusi 31-erių L. Lynch kaip aktorė debiutavo 2011-ųjų filme „Fast Girls“, tačiau jos proveržio vaidmuo pasirodė šiemet – aktorė įkūnijo naikintuvo pilotę Marią Rambeau filme „Kapitonė Marvel“ („Captain Marvel)“.

Lashana Lynch

Žinia apie tai, kad jai bus suteiktas žymusis J. Bondo kodinis pavadinimas, socialiniuose tinkluose sulaukė gausių pagyrų. Prieš kelias savaites JAV dainininkė Halle Bailey gavo Ariel vaidmenį „Disney“ „Mažosios undinėlės“ („Little Mermaid“) veiksmo perdirbinyje.

25-asis J. Bondo filmas, filmuojamas Italijoje ir Jungtinėje karalystėje, susidūrė su sunkumais, kurie prasidėjo 2015-ųjų spalį, kai D. Craigas pareiškė, kad geriau jau „persirėžtų riešus“, nei vėl vaidintų J. Bondą.

2017-aisiais jo požiūris sušvelnėjo, tačiau tais pačiais metais režisierius Danny Boyle‘as, pakeitęs Samą Mendesą, kuris atsisakė toliau režisuoti J. Bondo filmus, taip pat pasitraukė, tokio savo veiksmo priežastimi įvardindamas ginčą dėl scenarijaus.
Vietoj jo buvo pasamdytas amerikietis Cary Fukunaga. Tuomet filmas susidūrė su visa virtine scenarijaus rašytojų, kol D. Craigas nurodė, kad scenarijų išdailinti turėtų serialo „Fleabag“ scenarijaus autorė Phoebe Waller-Bridge – tik antroji rašytoja moteris per visą bondiados istoriją..
„Daily Mail“ citavo Ph. Waller-Bridge: „Buvo daugybė kalbų apie tai, ar J. Bondas dabar tebėra aktualus ir tinkamas personažas – dėl to, koks jis yra ir kaip elgiasi su moterimis. Manau, tai nesąmonė. Man regis, šiandien J. Bondas tebėra visiškai tinkamas ir svarbus“.

„Bondiada ėmė augti. Ji ką tik pradėjo vystytis. Svarbu tai, kad filme su moterimis elgiamasi tinkamai. J. Bondas neturi to daryti. Jis turi likti ištikimas savo personažui“.

J. Bondo prodiuserė Barbara Broccoli praėjusiais metais „The Guardian“ sakė, kad J. Bondu „niekuomet“ netaps moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)