Pagrindiniam vaidmeniui režisierius pasirinko rusų gražuolę Sashą Luss. Nors patirties kino pasaulyje 27-erių modelis beveik neturi, kuklumu nepasižymi. „Duodu sau penkerius metus ir pamatysite – gausiu „Oskarą", – savo artimiausius planus drąsiai vardina rusė.

S. Luss daugiausiai pasiekė per pastarąjį dešimtmetį. Iš pradžių svajojusi tapti šokėja ir rašytoja, baleto treniruotės metu ji susižeidė kulkšnį ir teko vieną iš svajonių pamiršti. Nuolat girdėjusi komplimentus dėl dukters nepaprasto grožio, jos mama nesusilaikė ir 13-metę mergaitė nuvedė į modelių agentūrą.

Čia ji ėmė gauti daugybę pasiūlymų ir netrukus tapo manikene, besifotografuojančia „Vogue" viršeliui bei samdoma tokių garsių prekinių ženklų kaip „Dior", „Chanel", „Balmain" ar „Valentino" reklamoms . Tiesa, jos sėkmę apkartino mylima močiutė, kuri nevengdavo pabrėžti, jog modelio darbas yra siaubingai nepadorus.

Galbūt būtent dėl tokio artimųjų požiūrio rusė pabėgo į Niujorką, kur laisvalaikiu ėmė mokytis vaidybos pas Nicoles Kidman ir Tomo Cruise'o liaupsinamą dramos mokytoją Susan Batson. O tada gyvenimas S. Luss padovanojo dar vieną likimo dovaną – ieškodamas aktorių filmui „Valerianas ir Tūkstančio planetų miestas", viename žurnale jos nuotrauką pamatė L. Bessonas. Po kelių pokalbių ir bandymų priešais kamerą, režisierius jai pasiūlė vaidmenį fantastiniame filme, o vėliau dar daugiau jo simpatijų sulaukė neįprasta drąsa.

„Pamenu, kai susitikome pasikalbėti apie darbus, Lucui pasakiau, jog pavargau nuo modelio darbo ir manęs tai nebedomina. Tuomet jis paklausė, ar aktorystė mane domina labiau ir kur save geriausiai įsivaizduoju artimiausius penkerius metus. Drąsiai atkirtau, kad per šį laiką gausiu „Oskarą". Tuomet L. Bessonas pasisiūlė man padėti ir davė filmo „Anna" scenarijų", – pasakoja S. Luss.

Taip, atrodo, paprastai modelis tapo pagrindine prancūzų kino genijaus naujojo trilerio žvaigžde. Filme jai teko vaidinti su Helen Mirren, Luke'u Evansu ir kitais garsiais aktoriais ir du mėnesius po šešias valandas penkias dienas per savaitę treniruotis su džiudžitsu bei kikbokso profesionalais. Ar atsipirko šios daug prakaito pareikalavusios pamokos jau netrukus pamatysime kino ekranuose.

Trileris „Anna" pasakos intriguojančią istoriją, vykstančią po to, kai viename Paryžiaus restorane įvyksta šiurpios nusikaltėlių tarpusavio skerdynės. Akivaizdu, kad darbavosi profesionalai, nes vaizdo stebėjimo kamerų įrašai – ištrinti. Tarp potencialių liudininkų patenka ir pritrenkiančio grožio moteris vardu Anna (akt. Sasha Luss). Bylą tiriantis detektyvas Lenis (akt. Cillianas Murphy) į ją iš pradžių neatkreipia ypatingo dėmesio, bet pamažu paslaptinga mergina jam ima kelti vis didesnį įtarimą.

Kas iš tikrųjų yra Anna? Sėkminga manekenė? Maskvos turgaus prekeivė? O gal tai – tik be galo pavojingos specialiosios agentės priedanga? Tai sužinosime jau nuo šio savaitgalio, birželio 28 dienos, naujausiame L. Bessono trileryje „Anna".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)