Kaip rašoma filmo platintojų Lietuvoje praneįšime spaudai, filmas pasirodys jau šį savaitgalį, gegužės 31 dieną. Lietuvos kino teatruose vėl pasigirs jos riaumojimas – didžiuosiuose ekranuose įvyks juostos „Godzila 2: Monstrų karalius“ premjera. Jos belaukiant skaitykite įdomiausius faktus apie Godzilą.

– Godzilos vardas atsirado Japonijoje, kai vienas iš kūrėjų naujai sukurtą monstrą pavadino „Gojira“. Tai yra angliško žodžio „gorilla“ ir japoniško žodžio „kujira“ (reiškiančio „banginį“) samplaika. Kolegos buvo sugalvoję tokią pravardę vienam sunkiai dirbančiam drūtam darbuotojui „Toho Studios“. Kai juostą kūrusi studija 1954 metais pamatė, jog juodai baltas filmas tapo tikru hitu, sugalvojo istoriją adaptuoti ir Amerikos rinkai. Todėl buvo pasirinktas, jų manymu, patrauklesnis pavadinimas Godzila.

– Godzilos riaumojimo garsas buvo išgautas trinant gumine pirštine per smuiko stygas. Šiame įraše demonstruojama, kaip keitėsi šis garsas bėgant metams:

– Iš pradžių scenarijuje buvo rašoma, jog Godzila – tai mutavęs gigantiškas aštuonkojis. Tačiau prodiuseris Tomoyuki Tanaka ėmė tam prieštarauti ir Godzila įgavo dinozauro formas.

– Godzila kaip personažas ne kartą yra tapusi reklamos žvaigžde. „Nike“ kompanija ją panaudojo filmukui, kuriame puikiai žinomas monstras žaidžia krepšinį su Charlesu Barkley, vėliau ši reklama virto komiksu. 1985-aisiais Godzila „nusifilmavo“ Dr. Pepper reklamoje.

– 1964 metų juostoje filmavimų metu Godzilos kostiumas pagavo liepsną ir gerokai apdegė. Tačiau komanda nenustojo filmuoti ir kadrai panaudoti įspūdingai filmo pabaigai.

– 1992 metais originalusis Godzilos kostiumas (jo vertė tuomet buvo skaičiuojama 39 tūkst. dolerių) buvo pavogtas iš kino studijos garažo. Vėliau jis rastas plaukiojantis netoli Tokijo, kai iššigandusi moteris paskambinusi pranešė pareigūnams, kad mato monstrą. Šie, žinoma, nepatikėjo.

– Prodiuseriai buvo sugalvoję istoriją, kurioje viename filme susitinka Godzila ir Betmenas, tačiau ji dienos šviesos taip ir neišvydo. Gerbėjai iki šiol nenustoja ginčytis, kuris iš superherojų būtų laimėjęs kovą...

– Mokslininkų teigimu, toks gyvis kaip Godzila realiai negalėtų egzistuoti. Jo kūno svoris paskirstytas taip neproporcingai, kad monstras negalėtų net paeiti.

– 1996 metais MTV apdovanojimų metu Godzilai teko apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus.

– 50-ojo gimtadienio proga Godzila gavo žvaigždę Holivudo šlovės muziejuje.

Na, o šį savaitgalį pasirodysiantis naujausias filmas apie Godzilą taip pat gerokai nustebins. Kūrėjų teigimu, personažas bus gerokai pakeista išvaizda. Šioje juostoje Godzilos ūgis bus 119,8 metro, tuo tarpu pavadinime minimas Monstrų karalius – dar didesnis (158,8 m). Įdomi ir dar viena detalė – Godzila filme bus vienintelis plėšrūnas, negalintis skristi. Filmo biudžetas siekia 200 milijonų dolerių, o tai yra 40 milijonų daugiau, nei 2014 metų juosta, kuris sukurtas už 160 milijonų.

Nuotykių veiksmo juosta „Godzila 2: Monstrų karalius“ pasakos apie tai, kaip netikėtai pažadinti po milijonų metų miego, iš Žemės gelmių pakyla siaubingi padarai: Motra, Rodanas ir galinga trigalvė pabaisa, pakrikštijama Karaliumi Gidora. Su žmogaus protui nesuvokiama jėga bei įniršiu šios galingos priešistorinės būtybės ima kovoti dėl dominuojančios padėties Žemėje. Vienintelis padaras, galintis apsaugoti žmoniją nuo įsiutusių titanų ir visiško sunaikinimo, yra legendinė Godzila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją