Apie ką mes čia…

Norėdamas surasti savo paslaptingai pradingusi tėvą, Timas Gudmanas vieną dieną susipažįsta su pokemonu Pikachu, kuris svajoja tapti detektyvu. Jo nuostabai, kai visi kiti girdi mielus garsus skleidžiamus iš pokemono lūpų, Timas supranta kiekvieną Pikachu ištartą žodį. Sujungę jėgas naujai iškepti porininkai išsiruošia į patį didžiausią gyvenimo nuotykį...

Kūrinio turinys

Prieš keletą metų viso pasaulio gatvėse karaliavęs žaidimas „Pokemon Go“ privertė studiją „Warner Bros.“ imtis iniciatyvos sukurti pirmąjį vaidybinį šiuo fenomenu paremtą filmą, kuris nuo pirmų anonsų kėlė tik pačias pozityviausias emocijas. Galbūt taip buvo dėl to, jog daugelis iš mūsų augo tais laikais, kai „Pokemonus“ buvo galima sutikti beveik visur – televizijoje, ant maisto produktų, žaislų ir net drabužių parduotuvėse. Pats kažkada rinkau korteles, gatvėje su draugais daužydavome „kepsus“ ir skaičiau įvairius žurnalus apie juos. Ir ne, man nėra gėda, nes toks užsiėmimas buvo tikrai smagesnis nei dabartinių vaikų, įlindusių į įvairiausius mobiliuosius prietaisus. Todėl jaučiu didelę pagarbą tokių filmų kūrėjams, kad jie bent jau stengiasi sukurti tą nostalgišką jausmą primindami mums, iš kokio laikotarpio mes esame kilę ir kas kažkada buvo populiaru.

Pirmojo vaidybinio „Pokemonų“ filmo istorija man nepasirodė labai išradinga, bet dėl to aš neturiu teisės pykti, nes mes visi puikiai žinome, kuo buvo paremtas šis filmas. Tai visgi ne aukštoji literatūra, o savo pateikimu paprastas kompiuterinis žaidimas, kuris pateikdavo įvairiausias pokemonų kovas bei jų kolekcionavimą. Tokiais buvo ir pilnametražiai animaciniai filmai bei serialas.

Užtat kas išties šiame filme pradžiugino, tai labai geras humoras. Taip, iš dalies jis buvo lėkštas, bet visos frazės ir herojų dialogai taip puikiai derėjo bendrame rodomų scenų kontekste, jog buvo galima ir užmiršti apie tai. Be humoristinės dalies filmo didžiausiu akcentu tapo draugystės tema. Ji čia išvystyta labai pozityviai ir nuoširdžiai. Kas turi gyvūnus, gali net ir susigraudinti, nes juostoje netrūksta sentimentalių akimirkų, kurios tampa savotišku visos juostos papuošimu ir priminimu, jog tik mes esame atsakingi už augintinius ir jų kelią šiame pasaulyje.

Pagrindinis filmo duetas – Pikachu su Timu Gudmanu sukūrė idealų porininkų paveikslą. Jų baikštumas ir ryžtas leido kiekvienam atsiskleisti ekrane ir parodyti, kokios jie įdomios asmenybės. O tai daug ką reiškia. Mes laikui bėgant matome visai kitokius personažus, nei jie buvo pačioje šio pasakojimo pradžioje. Su jais įvykusi evoliucija pridavė kiekvienam iš jų daugiau charizmos ir, aišku, sukėlė daugiau simpatijos.

Kiti filme pasirodę personažai nebuvo tokie ryškūs, bet jie ir nesukėlė nusivylimo. Kaip ir jo nesukėlė daugelis ekrane pasirodžiusių pokemonų, kurie demonstravo savo galimybes pačiu įtikinamiausiu būdu. Nevardinsiu jų, nes, manau, bus smagiau viską išvysti patiems. Nes staigmenų filme taip pat apstu. Tik, aišku, jos bus matomos tiems, kurie yra susipažinę su „Pokemonų“ istorija.

Apibendrinant, filmas žiūrisi labai žvaliai dėl puikiai sudėlioto veiksmo ir paprastos, bet įtraukiančios į pokemonų pasaulį istorijos. O ko daugiau reikia einant į pramoginio pobūdžio filmą, kuris suteikia smagų laiką kino salėje ir tam tikrais atvejais didžiulę nostalgiją tiems, kurie augo su šiuo kultūriniu fenomenu 2000-ųjų pradžioje.

Techninė juostos pusė

Dėl ko labiausiai bijojau laukdamas šio studijos „Warner Bros.“ projekto, tai dėl jo vizualios dalies. Nesinorėjo ekrane išvysti pigiai nupieštų pokemonų, kurie keltų agoniją akims. O žinant, kad filme jų turėjo būti labai daug, nenuostabu, kad baimė buvo reali.

Visgi sukurti kokybę ekrane reikėjo nemažų investicijų, o tai - didelė rizika tokio pobūdžio projektui, dėl kurio finansinės sėkmės nebuvo niekas užtikrintas. Aišku, pamačius pirmąjį anonsą daug kas lengviau atsikvėpė, nes mums buvo žadamas įspūdingo grožio reginys. Taip ir yra – filmas keri savo specialiaisiais efektais, dekoracijomis, grimu ir, aišku, nuostabiu dizainu.

Muzika taip pat yra gana svarbi sudedamoji šio projekto dalis. Vien ko yra vertas legendinis Bonnie Tyler hitas „Holding Out for a Hero“, Louiso Armstrongo šedevras „What a Wonderful World“ bei The Turles vizitine kortele tapęs muzikinis kūrinys „Happy Together“. Nepamirškime ir tokių atlikėjų, kaip Rita Ora, Kygo, Daddy‘is Yankee‘is, Davidas Guetta, Dynoro, Alanas Walkeris ar Shawnas Mendesas.

Dinamikos filmui suteikė ir operatoriaus darbas. Veiksmo scenos nufilmuotos labai žvaliai, kas išties leido mėgautis kiekviena filme parodyta įtampos nestokojančia scena. Garso ir vaizdo montažui taip pat nėra priekaištų.. Stilingai sulipdyta istorija buvo puikiai papildyta efektingais garsiniais momentais, dėl kurių galima akimirksniu persikelti į ringą kartu su dvikovai pasiruošusiais pokemonais.

Aktorių kolektyvinis darbas

Po milžiniškos „Deadpool“ sėkmės aktorius Ryanas Reynoldas ir toliau stebina savo pasirinktais projektais. Šįkart jam atiteko populiariausio pokemono Pikachu amplua. Ir, mano nuomone, jis čia buvo geriausias. Kartais nereikia net ir pasirodyti ekrane, o tik paskolinti savo balsą, kad žiūrovams tai padarytų didžiulį įspūdį ir jie tau simpatizuotų. Jau nuo pirmų akimirkų filme Ryanas sugebėjo priversti jausti Pikachu didžiulę trauką.

Kitu svarbiu filmo veidu tapo Justice‘as Smithas, įkūnijęs Timą. Jaunas ir daug žadantis aktorius per daug nenustebino, bet jo vaidinamas personažas labai gerai įsiliejo į veiksmą bei kartu su Pikachu sugebėjo sukurti įsimintiną duetą.

Antraplanėse rolėse filme buvo galima pamatyti Bilą Nighy‘į, Ritą Orą, Chrisą Greene‘ą, Katrhryn Newton, Keną Watanabe‘ą ir Suki Waterhouse. Nemanau, kad reikia daug šnekėti apie vaidybinius šių žmonių sugebėjimus tokio pobūdžio filmuose. Svarbu, kad visi jie buvo savo vietose ir nekėlė jokio diskomforto peržiūros metu.

Verdiktas

„Pokemon: detektyvas Pikachu“ – vizualiai tvarkingas, daug veiksmo turintis ir puikią pramogą kine suteikiantis kompiuteriniais „Nintendo“ žaidimais paremtas projektas, kuris dar ir suteikia didžiulę nostalgiją tiems laikams, kai ant kiekvieno kampo karaliavo „Pokemonai“.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją