Žinia apie aktorės mirtį buvo patvirtinta oficialioje J. Bondo „Twitter“ paskyroje. Žinutėje išreiškiama užuojauta T. Mallet šeimai.

„Mums labai liūdna išgirsti, kad mirė Tilly Masterson suvaidinusi Tania Mallet. Šiuo liūdnu metu mintimis esame drauge su jos draugais ir artimaisiais“, – skelbė įrašas.

Tania yra kolegės britų aktorės Helen Mirren, neseniai pareiškusios, kad suvaidinti J. Bondo priešininkę būtų jos „svajonių vaidmuo“, pusseserė.

Tania savo karjerą pradėjo būdama vos 16 metų 1957-aisiais – tuomet ji dirbo modeliu ir tapo vienu žymiausių šeštojo dešimtmečio pabaigos ir septintojo dešimtmečio pradžios modelių.

Nors vienintelis įsidėmėtinas jos vaidmuo buvo 1964-ųjų „Auksapirštyje“, Tania padarė nemenką įspūdį J. Bondo gerbėjams.

Ji suvaidino J. Bondo merginą Tilly, nusprendusią atkeršyti už sesers mirtį, tačiau galiausiai tapusią viena iš nieko nenumaniusių Oddjobo auka.

Suvaidinusi trečiajame bondiados filme, Tania priėmė sąmoningą sprendimą sugrįžti prie „pelningo“ ir „patogaus“ modelio gyvenimo.

„Filmavimasis buvo įdomi patirtis, tačiau aš visuomet patogiau jaučiausi mažoje studijoje vien tik su fotografu ir jo asistentu. Be to, filmavimo metu man taikomi griežti apribojimai buvo siaubingi. Tiesiog negalėjau įsivaizduoti, kad toliau teks taip gyventi. Pavyzdžiui, man buvo draudžiama keliauti, vykti į užsienį, kad nepakliūčiau į nelaimingą atsitikimą, ir panašiai“, – sykį pasakojo T. Mallet.

Sudalyvauti atrankoje į filmą apie J. Bondą Taniai padėjo vienas jos darbų: prodiuseris Cubby’is Broccoli pastebėjo nuotrauką, kurioje įamžintas ant uolų gulintis modelis.

Kaip pranešama, iš pradžių ją netrukus pakvietė išbandyti jėgas 1957-ųjų filme „Iš Rusijos su meile“ („From Russia With Love“), tačiau Tatjanos Romanovos vaidmuo galiausiai atiteko italų gražuolei Daniela Bianchi.

Pranešimas apie Tanios mirtį šį savaitgalį sukėlė liūdesio bangą – tai rodo, kad ji buvo viena populiariausių visų laikų J. Bondo merginų.

Vos prieš dieną mirė 89-erių sulaukęs ne viename J. Bondo filmų suvaidinęs aktorius Shane‘as Rimmeris. Jis vaidino filmuose „Gyvenk du kartus“ („You Only Live Twice“), „Deimantai amžiams“ („Diamonds Are Forever“) ir „Šnipas, kuris mane mylėjo“ („The Spy Who Loved Me“).

Prabėgo jau metai po Eunice Gayson, pirmosios J. Bondo merginą suvaidinusios aktorės, mirties.

2018-ųjų birželį mirusi Sylvią Trench įkūnijusi E. Gayson vaidino drauge su S. Connery.

Aktorei šis vaidmuo atiteko dukart: pirmą sykį – 1962-ųjų filme „Daktaras Ne” („Dr. No”), antrą – 1963-ųjų „Iš Rusijos su meile“ tęsinyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją