„Tragedijos pasaulyje įvyksta kone kasmet ir net negaliu pasakyti, kodėl būtent „Kursko“ įvykiai mane taip paveikė. Susitapatinau su tais žmonėmis, kurie buvo įkalinti giliai po vandeniu. O svarbiausiu mane kankinančiu klausimu tapo kiek gi iš tiesų Rusijai tuomet rūpėjo jų piliečių gyvybės, o kiek politika“, – sako Th. Vinterbergas.

Kaip rašoma juostos platintojų pranešime spaudai, istorinė drama „Kurskas“ parodys jautriąją avarijos pusę – kaip 23 laivo avariją išgyvenę jūreiviai iš paskutiniųjų kovojo dėl savo gyvybių ir kaip desperatiškai jų artimieji krante bandė jiems padėti. Deja, gyvo neliko nė vieno laive buvusio jūreivio.

Juostos scenarijus buvo kuriamas remiantis knyga „Laikas mirti: nepapasakota Kursko tragedijos istorija“, o jos autorius Robertas Moore’as dalyvavo filmavimuose kaip patarėjas. Knygoje pateikiama avarijos ekspertizių medžiaga ir liudininkų pasakojimai. Savo išgyvenimus rašytojui patikėjo jūreivių artimieji bei tie, kurie tyrė tragedijos aplinkybes.

„Šis filmas buvo didžiulis iššūkis, nes dabar jau niekas nepapasakos, kas ten vyko „Kurske“ iš tiesų, visa 118 žmonių įgula galiausiai žuvo. Būtent todėl kvietėme ekspertus, daug laiko leidome bibliotekose, išklausėme daugybės tikrų istorijų. Ir manau, kad mums pavyko parodyti ne tai, kaip tragediją piešia Rusija, bet taip, kaip viskas vyko iš tiesų“, – sako scenarijaus autorius.

Pagrindiniams vaidmenims filme surinkta labai marga tarptautinė komanda. Juostoje išvysime „Oskaro“ laimėtoją Coliną Firthą, Leyą Seydoux (vaidinusią Bondiadoje, Woody Alleno „Vidurnaktis Paryžiuje“ ir kt.), „Danų mergina“ bei „Raudonasis žvirblis“ įsiminusį Matthiasą Schoenaertsą bei „Misija neįmanoma“ ir „Džonas Vikas“ matytą Michaelą Nyqvistą, kuriam „Kurskas“ tapo paskutiniu jo gyvenimo filmu.

Tikrais įvykiais paremta drama „Kurskas“, kuriai nesugebėjo pasipriešinti net Rusija, Lietuvos kino teatruose jau nuo šio penktadienio, kovo 15 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)