„Tai graži mintis. Mano pareiga paremti jaunuosius talentus. Be to, malonu, kad manęs nepamiršta ir įtraukia į vertingųjų sąrašus“, - šmaikštavo vienas žymiausių Lietuvos režisierių Algimantas Puipa. Aukcione bus parduotas paties A.Puipos tapytas paveikslas.

Viena garsiausių Lietuvos moterų režisierių Janina Lapinskaitė aukcionui nepagailėjo suknelės, kuria prieš dešimtmetį vilkėjo Monte Karle atsiimdama savo pirmąjį režisierės prizą. Šia suknele režisierė vilkėjo ir eidama atsiimti Metų moters apdovanojimo. Anot J.Lapinskaitės, jai tai itin svarbi dovana ir viliasi, kad suknelė atneš sėkmę ją įsigijusiajam.

Bene žymiausias kino operatorius Algimantas Mikutėnas ilgokai vargo, kol įkalbėjo savo žmoną, žinomą kino aktorę Gražiną Baikštytę, prisidėti prie aukciono. Galiausiai, šypsodamasi dėl vyro diplomatinių gudrybių, G.Baikštytė atidavė savo lūpdažį su autografu.

Operatorius A.Mikutėnas dovanų aukcionui srityje kol kas nepralenkiamas. Jis aukcione parduos savo 1974 m. dėvėtą lietpaltį, su kuriuo Maskvoje filmavo savo diplominį darbą. Jį šiuo lietpalčiu nuo lietaus mėgino išgelbėti filmavime dalyvavę gaisrininkai. Dabar šis legendinis lietpaltis gali tapti operatoriaus gerbėjo nuosavybe.

„Šio filmo dar niekas nematė. Ir jis gautų „Oskarą” už geriausią operatoriaus darbą „ant video“, - patikino A.Mikutėnas ir festivalio organizatoriams į rankas įspraudė Raimundo Banionio 1998 m. režisuotą filmą „Realybės versijos“, skirtą Adomo Mickevičiaus 200-osioms gimimo metinėms pažymėti. Meistriškai nufilmuoti vaizdai, netikėti siužeto vingiai aukcione sukels audringas derybas.

Žinomas kino kritikas Skirmantas Valiulis patikino su malonumu skiriąs savo du švelnios erotikos fotografijų albumus su autografais. Kritikas žavisi jaunosios kino kartos darbais ir tikina visada palaikantis geras idėjas.

Savo daiktus aukcionui taip pat skyrė režisieriai Audrius Stonys, Arūnas Matelis, Vytautas V. Landsbergis, TV laidų vedėjas ir prodiuseris Arūnas Valinskas, leidinys „Pravda”, kino centras „Forum Cinemas”, baras „InVino”.

Visos aukciono metu surinktos lėšos bus panaudotos Mokomosios kino ir TV katedros montažo kabineto įrangai gerinti.

Jauniausių Lietuvos režisierių filmų pristatymas „Kino minos” pratęsia sėkmingų trumpametražių lietuviškų filmų tradiciją ir žvelgia į lietuvišką realybę su jumoru.

„Kino minos” pristato palankaus kino kritikų ir kino profesionalų dėmesio sulaukusius filmus „Pakeisk plokštelę” (režisierė Kristina Buožytė), „Lietuviškos grožybės” (rež. Simonas Aškelavičius), „Painiava” (rež. Vytautas Dambrauskas), „Giminės bruožas” (rež. Silvija Vilkaitė) ir „Vilkas” (rež. Ričardas Matačius). Nors filmai dalyvauja festivaliuose užsienyje, „Kino minos” taps oficialia filmų premjera Lietuvoje.

Jaunųjų režisierių filmuose įspūdingus vaidmenis sukūrė kino, teatro ir TV profesionalai Andrius Kaniava, Algis Ramanauskas – Greitai, Leonardas Pobedonoscevas ir kiti. Kino kritikai pripažįsta, kad aktoriai vaidina puikiai, o filmų idėjos originalios. Oficialus festivalio atidarymas įvyks šį penktadienį, lapkričio 22 d., 19 val. kino centre „Coca-Cola Plaza”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją