Filmas, kuris atskleidžia vis labiau negailestingai skaitmenizuojamo Volstryto tamsiąją pusę, pasakoja apie akcijų prekybininkus, beviltiškai kovojančius dėl bet kokio pranašumo, kad pagreitintų sandorius, kol rinka jų nepavijo, rašoma filmo platintojų pranešime spaudai.

Filmo „Kolibrio projektas“ anonsas pirmiausia supažindina su pusbroliais iš Niujorko, Vincentu (akt. Jesse Eisenbergas) bei Antonu (akt. Alexanderis Skarsgardas), aptarinėjančius šviesolaidžio linijos tarp Kanzaso ir Naujojo Džersio logistiką.

Kuo tiesesnė linija, tuo daugiau milisekundžių kompiuteris gali sutaupyti atlikdamas sandorį. Ir rinkoje, kurioje dominuoja algoritmai, kiekviena milisekundė reiškia daug. Labai daug.

Antonas – komandos smegenys, o Vincentas – mušeika ir sukčius. Kartu vaikinai pasineria į nuotykius, kurie priveda iki lūžio taško. Negana to, vaikinams į nugarą kvėpuoja buvusi bosė Eva Torres (akt. Salma Hayek), galinga ir toksiška maklerė, siekianti šiuos du naujokus įveikti jų pačių žaidime.

Labiausiai tikėtina, kad kino studijos atkreipė dėmesį į neseniai pasirodžiusių filmų, pasakojančių apie Volstrytą, sėkmę, tokių kaip „Didžioji skola“ ar „Volstryto Vilkas“. Vis dėlto, režisieriaus Kim Nguyen parodo dar neregėtą šiandieninio skaitmenizuoto pasaulio mūšį, galbūt mažiau matomą nei pasaulinę finansų krizę, tačiau labai skausmingą ir lemtingą.

„Ši istorija yra fikcija, tačiau ji pagrįsta tuo, ką žmonės yra kada nors padarę. Tiek daug žmonių bandė daryti beprotiškus dalykus, kad išloštų vieną milisekundę vertybinių popierių rinkoje.“ – teigia K. Nguyen, pridurdamas, jog kaip ir beprotiškieji makleriai, jis nepatingėjo kartu su kolegomis nuvykti į susitikimus su horizontalaus gręžimo ir kvantinės fizikos ekspertais.

„Mes net nuvykome į aukšto dažnio prekybos platformą Naujajame Džersyje ir buvo beprotiška kokių keistų dalykų ten pamatėme. Iš esmės, filme išvysite faktinį inžinerinį procesą, kuris iš tikrųjų egzistuoja.“ – sako režisierius K. Nguyenas.

Intelektualus veiksmo trileris „Kolibrio projektas“ kinuose nuo kovo 15 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją