F. Jones žiūrovai puikiai pažįsta ne tik iš vaidmens dramoje „Visko teorija“, už kurį ji 2014 metais vos per plauką negavo „Oskaro“. Ji taip pat vaidino ir „Šelmis-1: Žvaigždžių karų istorija“ (Rogue One: Star Wars Story). Būtent su šia fantastine juosta aktorė ir palygino „Nes ji yra moteris“ pasakojamą istoriją.

„Jau kurį laiką ieškojau vaidmens, kuris būtų labai stiprus. Paveikus. Turėtų savyje didžiulės jėgos. Ieškojau to, kas mane nublokštų ir už ko būtų stiprus pasakojimas. Ir vieną dieną man į rankas pateko Ruth Bader Ginsburg istorija. Ji atrodė lyg „Žvaigždžių karų“ visatos tęsinys, nes Ruth yra tikras džedajus, tik su sijonu“, – įsitikinusi F. Jones.

Aktorė sako, jog R. Ginsburg savo laikais buvo tikras sprogstamasis užtaisas: tiesos ieškanti moteris, žydė iš Bruklino. Tokios ramiai sau gyvendavo kaip priedas prie vyro, bijodamos išreikšti savo nuomonę ir iškišti nosį lauk.

„Jos viduje buvo susikaupę tiek pykčio pasaulyje vyravusiai neteisybei, kad nukreipus visa tai teisinga linkme, įvyko tai, ką ir pamatysime filme. „Man nesvarbu, ką tu sakai ar manai, aš kovosiu už tai, kuo tikiu!“. Būtent tai šią moterį pavertė moterų teisių išlaisvinimo simboliu, kuris neturėtų būti pamirštas“, – sako F. Jones.

Juostoje „Nes ji yra moteris“ pasakojama apie jau minėtą jauną moterį, žmoną, mamą, kurios, diplomuotos Harvardo auklėtinės, nenorėjo samdyti nė viena teisės firma Amerikoje. Net puikūs akademiniai pasiekimai nesulaužė įsišaknijusių tuo metu vyravusių stereotipų. Atsiradus laisvo laiko, Ruth visą savo dėmesį vėl sutelkė į didįjį tikslą: diskriminacijos lyties pagrindu panaikinimą. Ir nors ši užduotis tuomet atrodė kaip utopija, Odesos žydo šeimoje užaugusi užsispyrusi niujorkietė galų gale nugalėjo sistemą ir privertė visus suprasti, kad laisvė ir lygios galimybės yra visų žmonių, ne tik vyrų, privilegija.

Tiesa, laisvė, užsispyrimas ir už gyvenimą didesnės svajonės – biografinėje juostoje „Nes ji yra moteris“. Premjera Lietuvoje – kovo 8 dieną.
Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją