Klubo įkūrėjams Ian Schrager ir Steve Rubell nuolatos kildavo pačių beprotiškiausių idėjų, kurios būdavo įgyvendinamos šokių aikštelėje. Dalinamės 5 neįtikėtinomis istorijomis iš „Studio 54“ gyvenimo, rašoma filmo platintojų pranešime spaudai.

Gimtadienis ant balto žirgo

Pirmadieniais klubas paprastai nedirbdavo, bet vieną sykį buvo padaryta išimtis. Kai Bianca Jagger panoro čia švęsti savo gimtadienį. Čia dalyvavo rinktiniai žmonės nuo Michailo Barišnikovo iki Jacqueline Bisset. „Studio 54“ buvo prikabinta gausybė baltų balionų, bet ne jie buvo vakaro ekscentriška detalė. Gimtadienio kaltininkė į šokių aikštelę įjojo ant balto žirgo. Vakarėlio nuotraukos greitai išplito viso pasaulio žurnaluose ir dar dabar tai laikoma vienu garsiausių 20 amžiaus reklaminių triukų.

Šokių aikštelė pavirto į gyvulių fermą

Žymios to laikotarpio country dainininkės ir aktorės Dolly Parton apsilankymo proga buvo sumanyta „Studio 54“ paversti į fermą. Visur buvo pilna šieno, garde buvo vištos ir net arkliai, asilai ir mulai ta proga buvo „pakviesti“ į klubą. Nors buvo norima, kad dainininkė pasijaustų jaukiai kaip namie, tačiau ji dėl to nelabai apsidžiaugė – ji pasislėpė balkone ir vakarą praleido ten.

Gimtadienio dovanos Andy Warhol

Vienas klubo įkūrėjų Steve Rubell galėjo būti itin dosnus. Šią savybę jis atskleidė per 50-ąjį Andy Warhol gimtadienį – kai dovanojo jam 5000 nemokamų gėrimų kuponų ir sidabrinę šiukšlių dėžę su 1000 dolerių vertės naujais banknotais. Menininkas sakė, kad tai geriausia dovana, kokią jis yra gavęs.

4 tonos blizgučių

„Studio 54“ pasižymėjo ekstravagancija ir nepakartojamu disko blizgesiu. Vieno vakarėlio metu – Naujųjų metų išvakarėse čia buvo panaudota net 4 tonos blizgučių. Vakaro dalyviai prisipažino, kad jautėsi lyg šokdami ant žvaigždžių dulkių. Blizgučiai žibėjo plaukuose ir net ant kojinių. Net po pusės metų buvo galima suprasti, kas tą vakarą lankėsi klube, nes net tuomet jų namuose buvo galima atrasti užsilikusių blizgučių.

Show must go on – arba paskutinis vakarėlis

Klubo įkūrėjai paskutinį vakarą norėjo pažymėti taip, kad jo neužmirštų niekas. Vakarėlis turėjo tęstis – nesvarbu, kas nutiks. Jame dalyvavo ištikimiausi „Studio 54“ lankytojai – Richardas Gere, Reggie Jackson, Andy Warhol, Lorna Luft ir Sylvesteris Stallone. Liza Minnelli dainavo „New York, New York“, o Gloria Gaynor klubo himną „I Will Survive“. Klubo įkūrėjas Steve Rubell viską vainikavo emocionalia kalba, kurią lydėjo susijaudinimas ir ašaros. Jau kitą dieną abu klubo įkūrėjai sėdo į kalėjimą.

Jaudinanti dokumentinė juosta „Klubas „Studio 54“ kino teatruose išskirtiniuose savaitgalio seansuose kovo 7, 8, 9 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją