Pranešime teigiama, kad 91-ą kartą vyksiančio renginio visų 24 kategorijų laureatų apdovanojimai bus transliuojami gyvai vasario 24 dieną. Anksčiau, pirmadienį, Kino akademija buvo pareiškusi, kad kinematografijos, kino montažo, makiažo ir šukuosenų bei trumpametražių filmų kategorijų laimėtojų kalbos bus rodomos įrašytos ir sutrumpintos.

„Iki renginio liko devynios dienos, o vis dar koreguojame scenarijų“, – penktadieny tviteryje parašė Kino akademija.

Akademija nenurodė, ar numatyti pakeitimai reiškia ilgesnę renginio trukmę, kuri, organizatorių teigimu, turėtų būti sutrumpinta iki trijų valandų.

Kino akademijos sprendimas tiesiogiai netransliuoti apdovanojimų papiktino daugelį šių metų nominantų, įskaitant dramos „Roma“ režisierių Alfonso Cuaroną ir kriminalinės dramos „BlacKkKlansman“ režisierių Spike Lee. Amerikos kino operatorių draugija trečiadienį paskelbė atvirą laišką akademijai, pasirašytą Martino Scorsese, Brado Pitto ir kitų įžymių kino pramonės veikėjų, kad tokie Kino akademijos ketinimai yra „įžeidimas kinematografijos menui“.

„Kai kuriančius išskirtinius filmus menkina institucija, kurios tikslas yra juos saugoti, Akademijos įsipareigojimas laikyti kino kūrybą bendradarbiavimo meno forma netenka prasmės“, – sakoma laiške.

Trečiadienį Kino akademija bandė apginti savo sprendimą ir dėl kilusio nepasitenkinimo apkaltino „klaidingos informacijos grandinę“. Po rekordiškai žemų praėjusių metų transliacijos reitingų Akademija nusprendė sutrumpinti transliaciją iki trijų valandų.

Televizijos kanalas ABC, kuris transliuoja Oskarų teikimo ceremoniją, planuoja iš karto po ceremonijos, paprastai tampančios gausiausiai žiūrimu renginiu po Nacionalinės futbolo lygos transliacijų, pristatyti naują draminį serialą.

Šis sprendimas yra naujausias ceremonijos scenarijaus pokytis.

Akademijos galvos skausmas prasidėjo, kai praėjusią vasarą organizacija paskelbė apie ketinimą įvesti naują „populiariausio filmo“ nominaciją. Šie planai sukėlė tokį didelį pasipiktinimą, kad naujojo apdovanojimo buvo atsisakyta greičiau nei per mėnesį. Aktorius Robas Lowe net pareiškė, kad kino pramonė mirė, ir joje vyrauja tik „filmų tęsiniai, daug pajamų uždirbantys filmai bei vertikali integracija“.

Iš pradžių buvo ketinama renginio vedėju paskirti režisierių ir aktorių Keviną Hartą, tačiau netrukus šių planų atsisakyta dėl jo seniau tviteryje paskelbtų homofobinių įrašų. Iš pradžių atsisakęs atsiprašyti, galiausiai K. Hartas atsiprašė ir atsistatydino, o ceremonija vos penktą kartą per 91 metų istoriją liko be vedėjo.

Be to, Kino akademija atsisakė planų groti sutrumpintas geriausios filmo dainos apdovanojimui nominuotų dainų versijas.

Garsus makiažo meistras Loisas Burwellas, vienas iš Kino akademijos tarybos narių, penktadienį pavadino pastangas pakoreguoti Oskarų apdovanojimo ceremoniją „evoliucionuojančiu procesu“.

„Kai kalbame apie kūrybą, viskas prasideda vienoje vietoje, o tuomet vyksta kelionė į galutinį tašką, – pareiškė L. Burwellas. – Ir kartais tenka padaryti tai, kas nėra efektyvu, kad išsiaiškintumėt, kas suveiks. Taigi, visada gali kilti nepasitenkinimas tuo, kas daroma: „O ne, tai buvo klaida.“ Tačiau klaida yra tai, iš ko mokomės ir nuo ko atsispiriame.“

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją