Apie ką mes čia…

Kartu su draugais nugalėjęs piktavalį prezidentą Verslą ir atstatęs pasaulyje pusiausvyrą, Emetas Brikovskis penkerius metus mėgavosi gyvenimu, kol neiškilo nauja rimta grėsmė – „Duplo“ kaladėlių invazija. Neturėdamas kitos išeities, Emetas privalo stoti į kovą dėl geresnio rytojaus.

Kūrinio turinys

2014 metais mus pasiekęs pirmasis „Lego filmas“ tada buvo daugelio kinomanų ir kritikų tituluojamas originaliausiu ir geriausiu metų projektu animacijos žanre. Ir su tokiais epitetais tikrai tenka sutikti, nes filmas buvo išties smagus ir netgi labai rimtas, atsižvelgiant į temas, kurias jis gvildeno. Tai nebuvo paprasta pasaka apie gėrio ir blogio kovą, o dramatizmu perpildytas kūrinys su daugiasluoksnėmis brendimo, gyvenimo džiaugsmo ir ryšio su pačiais artimiausias žmonėmis temomis.

Antroje dalyje beveik viskas išlieka kaip ir buvo anksčiau, tik su mažais, bet itin vertingais papildymais siužetinėje linijoje. Tie papildymai leido filmui įgauti šiek tiek kitokią formą, kurios, deja, aš negaliu nurodyti, nes tai būtų lygu „spoileriui“. Tačiau galiu pasakyti, jog šįkart požiūris į „Lego“ kaladėles bus pateiktas iš mažos mergaitės fantazijos perspektyvos.

Naujajame „Lego“ serijos filmuke daug dėmesio ir vėl gauna personažai, kurių čia padvigubėjo. Dauguma iš jų aišku buvo paremti populiariąja kultūra arba komiksais, dėl to manau daug kas galės atpažinti beveik kiekvieną iš pačių ryškiausių juostos herojų. Mes čia ir vėl turime „DC“ visatos galiūnus kaip „Žaliasis žibintas“, „Betmenas“, „Akvamenas“, „Supermenas“ ir „Nuostabioji moteris“, burtininką Gendalfą ir netgi patį Briusą Vilisą. Pastarasis privertė gerai pasijuokti iš savęs.

Humoras antroje dalyje palyginus su pirmtaku irgi išliko geram lygmenyje. Visoje šioje istorijoje humoristinės scenos buvo įterptos reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje, dėl to buvo išvengta itin banalių momentų, kurie galėjo pakenkti pasakojamai visumai. Gi mes puikiai žinome, kad kartais geriau išvengti nereikalingų pokalbių ar kokių nors idiotiškų scenų, kurios niekam nepadarytų įtakos, o tik sugadintų bendrą įspūdį nuo jau pamatytų scenų.

Pagrindinės temos, susijusios su draugyste, jausmais ir tolerancija vienas kitam, išplėtotos ganėtinai aiškiu principu, dėl ko tiek vaikams, tiek ir suaugusiems nereikės kvaršinti galvos norint pagauti visas svarbiausias šios juostos idėjas ir suprasti visus pamokslus. O tai tikrai gerai, nes išėjus iš salės po filmo gali užsivelti nebloga ir lygiavertė diskusija su vaikais, kurie irgi galėjo sukramtyti pamatytus vaizdus.

Be viso to, apie ką jau trumpai papasakojau, filmas suteikia dar ir labai žvalią ir nerealų nuotykį suteikiančią pramogą, kurioje atsirado nemažai vietos veiksmui, gaudynėms ir akis džiuginančių juostos scenaristų Philo Lordo ir Christopherio Millerio fantazijų įgyvendinimui. Todėl nedaugžodžiaujant sakau, kad „Lego filmas 2“ yra toks pat geras kaip ir pirmoji dalis, o tam tikrais momentais, net ir geresnis už originalą. Tikėkimės, kad ne už kalnų pasirodys ir trečiasis filmas apie Emeto Brikovskio ir jo bičiulių nuotykius.

Techninė juostos pusė

Animacijos lygis „Lego“ frančizėje su šiuo filmu visiškai nepakito, bet ir nepablogėjo. Jis išliko toks pats kaip 2014 metais, kai į kino ekranus atkeliavo pirmoji dalis. Nauja juosta kaip ir anksčiau trykšta įvairiomis vaivorykštės spalvomis bei kruopščiu požiūriu net ir į pačias smulkiausias detales, kurios turi reikšmės bendros siužetinės linijos vystymuisi.

Kiti techninės dalies aspektai kaip garso takelis, garso ir vaizdo montažas bei operatoriaus darbas kokybiški ir visumai suteikiantys solidų pamatą. Dainos irgi geros. Filme galima išgirsti pirmosios dalies himną „Everything Is Awesome“, Flo Rida dainą „Sweet Sensation“ bei smagią „Catchy Song“, kurią atliko T-Pain su That Girl Lay Lay ir Dillonu Francisu.

Aktorių kolektyvinis darbas

Naują Mike‘o Mitchellio filmą žiūrėjau taip pat kaip ir 2014 metais kine rodytą juostą – su originaliu įgarsinimu. Tiesa, tada ir nebuvo kitokio varianto Lietuvos kino teatruose, dėl ko nemažai tėvelių piktinosi, jog vaikams yra sunku skaityti titrus. Šįkart viskas pasikeitė ir mūsų platintojai suteikė mažiausiems kino lankytojams šventę išleisdami filmą lietuviškai. Koks yra dubliuotas variantas, nežinau, todėl apsistosiu tik ties originaliu įgarsinimu.

O jis toks pats šaunus kaip ir prieš penkerius metus. Pagrindines roles čia įgarsino tokie nuostabūs aktoriai kaip Chrisas Prattas, Elizabeth Banks, Willas Arnettas, Nickas Offermanas, Charlie‘is Day‘us, Jonah Hillas, Channingas Tatumas, Jasonas Momoa, Cobie Smulders, Stephanie Beatriz ir Tiffany Haddish. Kiekvienas iš jų suteikė savo įgarsintiems herojams šarmo ir išraiškingai perteiktas emocijas, kurios buvo labai reikalingos norint paryškinti situacijas, į kurias pakliūdavo herojai.

Taip pat filme vėl galima išvysti ir Willą Farrelą, kuriam kaip ir aną kartą atiteko tėčio ir Lego pasaulio prezidento vaidmuo.

Verdiktas

„Lego filmas 2“ – ne ką mažiau nuotaikingas ir vis dar šviežiai atrodantis nutrūktgalviškas nuotykis po žymių „Lego“ kaladėlių visatą, kuris lygiai taip pat kaip ir pirmtakas sugeba skleisti labai daug tiesos apie meilę, draugystę ir toleranciją vienas kitam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)