Norėtume supažindinti lietuviško kino mylėtojus su kiekvienu filmu atskirai, pačių kūrėjų žodžiais. Pirmasis – filmo „Ponas Pimpis” kūrėjų Jono Banio ir Simono Tarvydo darbas „Triguba nuodėmė”.

„Triguba nuodėmė”- tai filmas apie žmogaus prigimtinį dvilypumą. Dažnai šešėlyje tūnanti kita asmenybės pusė - pilna kompromisų su sąžine. Filme nuodėmingi geismai pačiom įžūliausiom formom išlenda į dienos šviesą. Čia netrūksta grožio ir nevaldomų troškimų, o nepadorus sandėris veda į žmogžudystę. Trys siužetinės linijos vyniojasi viena per kitą. Filmo pabaigoje paaiškėja, kaip visa tai susiję tarpusavy. Svarbu, kad po filmo žiūrovas prisimintų ir apmąstytų kai kuriuos dialogus, vaizdus ar filme gausiai naudojamus simbolius. Aktorei Aldonai Vilutytei puikiai pavyko užčiuopti pagrindinės filmo herojės charakterio savitumą. Ji puikiai atskleidžia dievobaimingos merginos naivumą, persipynusį su nenumaldomu troškimu keistis ir pažinti.

Kunigo rolę atlieka aktorius Ramutis Remeikis. Pasak režisieriaus, ilgametė aktoriaus patirtis labai praturtino filmą, davė stiprių impulsų naujoms idėjoms filmavimo aikštelėje.

Mantas Vaitiekūnas vaidina simpatišką vaikiną, lengvai įsiūbuojantį spontanišką romaną su pagrindine filmo heroje.

„Malonu dirbti su stipria profesionalų komanda. Audrius Kemežys – mąstantis operatorius, nuolat siūlė nestandartinius sprendimus, geras idėjas. Filmuojant po vienuolyno skliautais patyręs garso operatorius Algis Apanavičius išradingai kovojo su neįtikėtina akustika, atnešančia iki mikrofono net menkiausius krebždesius. Kruopštus, bet operatyvus grimerės Liukos darbas. Būtent jos dėka personažai tapo dar labiau išraiškingi ir išbaigti. Didžiausias iššūkis buvo tai, kad porą epizodų teko filmuoti dvi naktis iš eilės, o dienomis visiems filmo dalyviams teko dirbti savo įprastinius darbus. Antrą naktį tarp atskirų scenų aktoriams pavykdavo nusnausti, o paskui tekdavo vėl aktyviai sugrįžti į savo roles. Jei ne filmo prodiuseris Mantas Maldeikis, manau, kad nuovargio krizės išvengti nebūtų pavykę. Jis mus visus palaikė, buvo mums tėtė ir mama viename asmenyje. Dar yra daug ką nuveikti, todėl gal būtų ankstoka vertinti rezultatus. Geriausias indikatorius - gyva žiūrovų reakcija premjeros metu”, - sakė filmo režisierius Simonas Tarvydas.

Filmo premjera - gruodžio 16 d. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės kino teatruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją