Praėjusių metų Berlyno kino festivalyje aktorius buvo įvertintas kaip viena „Europos kylančių žvaigdžių“ bei suvaidino du pagrindinius vaidmenis Thomo Stuberio „Krautuvų valse“ (In den Gängen, 2018) ir Christiano Petzoldo „Tranzite“ (Transit, 2018), kuris sausio 18 d. pradedamas rodyti Lietuvos kino ekranuose.

Po šios netikėtai užklupusios sėkmės, F. Rogowskis užsitarnavo vieno geidžiamiausių šių dienų aktoriaus statusą, rašoma filmo platintojų pranešime spaudai.

Išgarsėjo kultinėje „Viktorijoje“

Augęs daktaro ir akušerės šeimoje mažame universiteto mieste Tubingene, F. Rogowskis nuo pat mažens jautėsi kitoks, ypač mokykloje. „Vienuolika metų mokiausi, jog suprasčiau, kad nesu pakankamai geras ar protingas. Mokykla mane mokė, kad kiekvienam klausimui yra tik vienas teisingas atsakymas. Tačiau mano gyvenime sutikti įdomūs žmonės, parodė, kad vienam klausimui gali būti daugybę įvairių atsakymų.“ Todėl 16 m. F. Rogowskis metė mokyklą, arba kaip pats sako: „Mečiau, kol manęs neišmetė“.

Pasimokęs metus Šveicarijoje klounų mokykloje, aktorius įgijo patirties gatvės pasirodymuose. Persikėlęs gyventi į Berlyną, jis dirbo šokėju ir gatvės muzikantu. Greitai F. Rogowskis pradėjo atlikti mažus vaidmenis studentų filmuose ir 2015 m. suvaidino Bokserį vienu kadru nufilmuotame Sebastianio Schipperio filme „Viktorija“. Aktorius buvo greitai pastebėtas dėl savo sugebėjimo fiziškai, beveik be dialogų perteikti veikėjus.

„Ruošdamasis vaidmeniui, visada galvoju, kaip tas vaikinas juda? „Krautuvų valso“ veikėją Kristianą visada įsivaizdavau kaip krabą arba omarą. Jis turi stiprų kiautą, kuris jį saugo nuo minkšto vidaus. Ruošdamasis šiam vaidmeniui, dirbau ties viršutine kūno dalimi. Užsiauginau savo „šarvus“.“ – „The Hollywood Reporter“ žurnalui pasakojo F. Rogowskis.

Franzas Rogowskis filme "Tranzitas" /Foto: Marcas Krageris, Schramm Film

Naujame filme – bastūnas

Vokiečių režisierius Christianas Petzoldas apibūdina F. Rogowskį kaip puikų aktorių, sugebantį balansuoti tarp dviejų priešingų emocijų kaip tai daro tikras šokėjas. Režisieriaus naujame filme „Tranzitas“ aktorius įkūnija jauną, nuo nacių okupacijos bėgantį, vokietį. Pagal rašytojos Annos Seghers romaną pastatytas filmas Antrąjį pasaulinį karą perkelia į šių dienų Marselį, sukurdamas alegoriją į dabartinę situaciją Europoje. Kalbėdamas apie savo veikėją, aktorius jį pristatė kaip bastūną. „Georgas neturi, ko prarasti. Jis neturi šeimos, buto ar namų. Mano veikėjas nėra pabėgėlis. Jis tiesiog bėga nuo nacių režimo, kurio iš tiesų net nelabai ir bijo,“ – kino kritikei Anne-Katrin Titzei pasakojo F. Rogowskis.

Su JAV kino žvaigžde Joaquin'u Phoenix'u dėl fizinio panašumo lyginamas F. Rogowskis vis dar jaučiasi nepatogiai paklaustas apie jį užklupusią sėkmę. „Kai važiuodamas metro, pamatau save antraštėse, jaučiuosi blogai. Juk aišku, kad esu sekso simbolis ir turėčiau tuo didžiuotis,“ – sarkastiškai apie savo sėkmę „The New York Times“ juokavo aktorius.

Filmo „Tranzitas“ anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją