Filmas kovoja dėl vietos Oskarų nominacijose ir jų siekia net dviejose kategorijose – geriausio filmo užsienio kalba ir dokumentinio filmo. Jau tai yra sensacija lietuviškam filmui, rašoma pranešime.

Kaip pasiseks lietuviškai dokumentikai, paaiškės jau rytoj.

Dalyvaujant „Giro d'Italia“ organizuojančios Italijos bendrovės „RCS Sport“ vadovui Paolo Bellino ir JAV kino industrijos atstovams, filmą pristatė jį sukūręs A. Matelis, pasidžiaugęs dėl Lietuvos kinui retos garbės rengti holivudinę premjerą ir varžytis dėl Oskarų nominacijų.

Po premjeros šventės svečiai rinkosi Los Andželo restorane „N. 10“, kuris priklauso karjerą baigusiam garsiam italų futbolininkui Alessandro Del Piero.

Filmo premjerą Holivude organizavo Italijos laikraštis „La Gazzetta dello Sport“ padedant dviračių lenktynių „Giro d'Italia“ atstovams, o iš Lietuvos organizacijų sporto ir kino šventei paramą skyrė loterijų organizatorė „Olifėja“, „SMK Socialinių mokslų kolegija“, Lietuvos kino centras.

Filmo pristatyme dalyvavo apie 200 žmonių – kino, sporto ir žiniasklaidos veidų. Renginio vakarėlyje grojo DJ Lorenza Calamndrei, taip pat žinoma kaip DJIO, pasirodanti aukščiausio lygio renginiuose, tokiuose kaip „Golden Globes“ apdovanojimai, Kanų kino festivalis, „Mercedes-Benz“ mados savaitė, Eltono John’o gimtadienio vakarėlis, Beyonce, Jay-Z šventės ir kiti.

2014-2015 m. „Giro d‘Italia“ dviračių lenktynėse nufilmuotas lietuvių režisieriaus kūrinys jau pelnė daug apdovanojimų tarptautiniuose festivaliuose. Vienas didžiausių pastarųjų laimėjimų buvo „Nuostabiųjų lūzerių“ paskelbimas geriausiu dokumentiniu filmu šių metų Triesto kino festivalyje.

Dokumentika „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakoja apie vienas sudėtingiausių ir populiariausių varžybų pasaulyje – „Giro d’Italia“. Jose svarbus vaidmuo tenka dviratininkams, vadinamiems „gregory“, pasiruošusiems iškęsti pačius sunkiausius iššūkius dėl savo komandos lyderio pergalės. Filme parodė prestižinių lenktynių užkulisius, kurių jokiam kino režisieriui nebuvo leista filmuoti net 40 metų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)