„Vienas namuose“ (angl. „Home Alone“, 1990 m.). Be šio kalėdinio filmo, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka aktorius Macaulay Culkinas, Kalėdos turbūt tapo neįsivaizduojamos. Visai šeimai skirtoje komedijoje 8-metis berniukas Kevinas su šeima turėjo išskristi į Paryžių, tačiau visai netyčia liko vienas namuose Čikagoje. Tuo metu du prietrankos vagišiai Haris ir Marvas nutaria apvogti Kevinos šeimos namą. Tačiau jie nė neįsivaizduoja, kokių spąstų jiems sugalvojo mažasis Kevinas.

„Tegyvuoja meilė“ (angl. „Love Actually“, 2003 m.). Prieš 15 metų sukurta romantinė komedija, kurioje vaidino tokios kino žvaigždės kaip Colinas Firthas, Liamas Neesonas, Keira Knightley, Hughas Grantas ir kiti, žiūrovus žavi ir dabar. O kaip nežavės, jei jame kalbama apie visur tvyrančią meilę. Likus kelioms savaitėms iki Šv. Kalėdų 8-ių skirtingų istorijų herojai sutinka vieni kitus, pykstasi, taikosi. Tuo metu įmanomi patys nuostabiausi stebuklai, nesvarbu, kas esate – vyras, žmona, tėvas, sūnus, bendradarbis, roko žvaigždė ar net valstybės vadovas.

„Atostogos“ (angl. „The Holiday“, 2006 m.). Aktorių Cameron Diaz ir Kate Winslet įkūnytos romantinės komedijos personažės – skirtingos moterys, gyvenančios skirtinguose žemynuose, tačiau jas vienija viena problema. Žinoma, vyrai! Kai liūdesys pradeda imti viršų, o artėjančios Kalėdos nekvepia šeimos švente, abi moterys netikėtai susipažįsta internete ir kelioms savaitėms apsikeičia namais. Viena atsiduria Kalifornijoje, o kita – darganotoje Anglijoje. Čia ir prasideda didieji nuotykiai ir gyvenimo pokyčiai.

„Linksmų Kalėdų“ (Joyeux Noel, 2005 m.). jausmingoje dramoje pasakojamas Pirmojo pasaulinio karo epizodas, kai Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos kariuomenių vadai nusprendė laikinai nutraukti kruviną mūšį ir Kūčias praleisti kartu prie bendro stalo, dalintis linkėjimais ir net drauge žaisti futbolą. Sentimentalus ir jausmingas filmas buvo nominuotas „Oskaro“ ir „Auksinio gaublio“ apdovanojimams kaip geriausias užsienio filmas. Jame vaidina būrys žinomų Europos aktorių – Diane Kruger, Danielis Bruhlis, Bennas Furmannas ir kt.

„Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ (angl. „How the Grinch Stole Christmas“, 2000 m.). Jimo Carrey‘io įkūnytas personažas – žalias, gauruotas, plonais pirštais, plokščiu veidu ir geltonomis akimis. Jis gyvena vienas, o miestelio gyventojai jo nemėgsta ir bijo. Tačiau likus vos kelioms dienoms iki Kalėdų Grinčas supyksta ir nutaria pavogti visas dovanas, o tai padaręs supranta, kad Kalėdų metu svarbiausios yra ne dovanos. Fantastinė komedija pelnė „Oskarą“ už grimą, buvo nominuotas dar dviems.

„Kalėdų giesmė“ (angl. „Christmas Carol“, 2009m.). Režisieriaus Roberto Zemeckio animuotoje pasakoje niurzgalių Skrudžą vaidina Jimas Carrey‘is. Seno šykštuolio nebedžiugina kasdieniai dalykai, niekas nebestebina ir neteikia laimės. Visgi vieną naktį Skrudžą į kelionę pasiima Praeities, Dabarties ir Ateities Kalėdų dvasios. Klasikinės Ch. Dickenso pasakos motyvais sukurtoje juostoje Skrudžas supranta praeities klaidas ir supranta, kur slypi tikra laimė. Beje, visas tris Kalėdų Dvasias taip pat vaidina J. Carrey‘is.

„Svajonių traukinys“ (angl. „Polar Express“, 2004 m.). Dar vienas režisieriaus Roberto Zemeckio animacinis filmas visai šeimai. Istorijos herojus – mažas berniukas, abejojęs, kad Kalėdų Senelis egzistuoja. Kūčių vakarą jis netikėtai išgirdo garvežio švilpimą, o iš sustojusio traukinio iššokęs kontrolierius pasiūlė prisijungti prie kitų keleivių ir važiuoti į Šiaurės ašigalį, į susitikimą su tikru Kalėdų Seneliu. Berniukas sutinka ir patenka į išties nepaprastą traukinį, patiria daugybę nuotykių ir supranta, kas yra tikros dovanos.

„Ledo šalis“ (angl. „Frozen“, 2013 m.). H. Ch. Anderseno pasakos motyvais sukurtas animacinis nuotykių filmas mažus ir didelius žiūrovus nukelia į netikėtai amžino įšalo sukaustytą karalystę. Amžinai žiemai ją pasmerkia Elza, princesės Anos sesuo, nesugebanti valdyti savo stebuklingų galių. Elza išsigąsta ir, nenorėdama niekam kelti grėsmės, pabėga į kalnus. Jaunėlė Ana nusprendžia nepasiduoti ir surasti ilgai nematytą seserį. Ją kelionėje lydi alpinistas Kristofas ir jo elnias Svenas, tačiau kelionė nėra tokia lengva, kaip atrodė iš pradžių.

Pagal užsienio spaudą parengė Dalia Smagurauskaitė