Apu – vienas iš geriausiai žinomų serialo veikėjų, tačiau praeitais metais pasirodęs dokumentinis darbas „The Problem with Apu" paskatino aštrią diskusiją.

Dabar pasirodė informacijos, kad Apu Nahasapeemapetilono veikėjo gali kultiniame seriale paprasčiausiai nebelikti.

Per interviu „IndieWire" serialo prodiuseris Adi Shankaras atskleidė ne iš vieno šaltinio gavęs informacijos, jog Apu personažo seriale nebeliks.

„Jie ketina atsisakyti Apu personažo. Neketina iš to daryti didelės problemos, tačiau jo tiesiog atsisakys, nes nenori skandalų", – teigia prodiuseris.

A.Shankaras dar bandė ieškoti galimybių kaip finansuoti scenarijų, galintį išgelbėti personažą. Jis įsitikinęs, kad atsisakyti Apu – didelė klaida, kuri pačios problemos tikrai neišspręs.

„Jei kuriame serialą apie kultūrinius ir socialinius klausimus, turime nebijoti diskutuoti apie tą pačią kultūrą. Turime būti atsakingi už tai, ką kuriame, o ne pirmai progai pasitaikius nerti į krūmus. Tai ne žingsnis į priekį, o žingsnis atgal – ir netgi labai didelis. Perskaitęs tiek daug nuostabių scenarijų, supratau, kad mes tiesiog bėgame nuo problemos, o ne sprendžiame ją pasitelkę galingiausią ginklą – meną. Manau, kad elgiamasi klaidingai", – teigia jis.

„The Problem with Apu", pristatytas 2017 metų lapkritį, kritiškai analizavo Apu personažą seriale „Simpsonai". Autoriai teigia, kad Apu personažas įkūnija stereotipinį indų ir iš Azijos kilusių amerikiečių vaizdavimą, kuris ne tik nejautrus, bet netgi žalingas visai šiuolaikinei Amerikos kultūrai. Dokumentinės juostos sėkmė paskatino diskusijas kultūrinio jautrumo ir rasinių stereotipų žiniasklaidoje klausimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)