„Tarp pilkų debesų“ įtrauktas į festivalio premjerų programą kartu su kitais 9 JAV ir D.Britanijoje sukurtais filmais. Filmo premjeroje dalyvavo rašytoja Rūta Šepetys ir režisierius Marius Markevičius, filmo scenarijaus autorius Ben York Jones, prodiuseriai Žilvinas Naujokas, Jonathan Schwartz bei Prithvi Chavan.

Los Andželo „Culver Arclight“ kino teatre numatyto premjerinio seanso salė buvo pilnutėlė, o tarp žiūrovų – ne tik festivalio žiūrovai, žurnalistai, bet ir lietuviams puikiai pažįstami veidai: aktorė Ieva Andrejevaitė („Emilija iš Laisvės alėjos“), aktorius Vyto Ruginis, atlikęs vieną pagrindinių vaidmenų Eglės Vertelytės filme „Stebuklas“, Lietuvos generalinis konsulas Los Andžele Darius Gaidys, Lietuvos garbės konsulė Kalifornijoje Daiva Navarette.

„Nuostabus jausmas pirmą kartą parodyti filmą mieste, kuriame gimiau ir užaugau, Los Andžele, kuris yra filmų pasaulio centras. Džiaugiausi tarp žiūrovų matydamas pažįstamus veidus ir tuos, kurie filmo dėka pirmą kartą atrado Lietuvos istoriją. Žiūrovų atsiliepimai buvo šilti ir įkvepiantys“, – sako filmo režisierius Marius Markevičius.

Nuvilnijus pasaulinei filmo premjerai, M.Markevičius bei rašytoja R.Šepetys rengiasi kelionei į Lietuvą. Daugiau nei penkerius metus kurtas filmas Lietuvos kino teatruose pasirodys jau netrukus, spalio 12-ąją.

Premjeros akimirkos ir svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją