Į festivalį „Comic Con Baltics“ I. Beattie buvo kviestas atvykti ir pernai, tačiau pasikeitus filmavimo tvarkaraščiams šiuos planus jam teko nukelti.

„Man buvo malonu sulaukti kvietimo į „Comic Con Baltics“. Apie Lietuvą žinau nedaug, bet jau spėjau šiek tiek pasidomėti jūsų šalimi. Joje praleisiu tik kelias dienas, tačiau pasistengsiu pamatyti kuo daugiau Vilniaus – būsiu eilinis turistas“, – užsimena aktorius.

Ian Beattie

Siekė kito vaidmens

„Sostų karų“ epopėjos ekranizacijoje serą Meryną Trantą vaidinantis airių kilmės aktorius dieną, kai gavo šį vaidmenį, vadina sėkmingiausia savo karjeroje, kadangi jam buvo suteikta galimybė dirbti su geriausiais kino industrijos talentais. Visa tai, kaip teigia I. Beattie, pakeitė jo gyvenimą. Beje, viskas galėjo pasisukti kita linkme, mat jis pats taikėsi į visai kitą rolę.

„Atėjęs į aktorių atranką pirmajam sezonui norėjau gauti kitą vaidmenį, tačiau man buvo pasiūlyta vaidinti serą Meryną Trantą. Iš tiesų aš taikiausi į Džorio Kaselo vaidmenį, o šis mirė pirmojo sezono penktoje serijoje. Sakyčiau, man pasisekė“, – šypteli I. Beattie. Jo vaidinamas personažas seriale išliko kur kas ilgiau – jis buvo nužudytas penktojo sezono paskutinėje serijoje.

Penkerius serialo filmavimų metus jis prisimena su nostalgija, o kitus aktorius ir visą komandą vadina viena didele šeima. Todėl jo personažo mirtis seriale aktorių palietė ir asmeniškai. „Tai siaubingas dalykas. Tapus šios didelės šeimos dalimi, sulaukti žinios, kad metas atsisveikinti – tai sukrečia“, – sako I. Beattie.

Dabar žiūrėti įdomiau

Visgi vieną privalumą aktorius įžvelgia: dabar žiūrėdamas „Sostų karus“ jis gali pasinerti į veiksmą ir mėgautis nenuspėjamu scenarijumi, kadangi nežino, ko tikėtis toliau – ir žinoti nenori. Rašytojo George‘o R. R. Martino fantastikos romanų sagos „Ledo ir ugnies giesmė“, kuria paremtas šis serialas, I. Beattie taip pat neskaitė.

„Man patiko žiūrėti „Sostų karus“ tiek kai juose vaidinau, tiek dabar. Tai geriausias visų laikų serialas“, – įsitikinęs aktorius.

Pašnekovas išdavė, kad šiuo metu seriale jis palaiko Lanisterių šeimą, o jo mėgstamiausia herojė yra karalienė Sersėja Lanister. Beje, karaliaus sargybos vado, riterio vaidmenį atlikęs aktorius realiame gyvenime teigia riterių dar nesutikęs, nors su princu matytis jam teko.

Šįmet antrą kartą vyksiantis kultinis populiariosios kultūros renginys „Comic Con Baltics“ plečiasi tiek turiniu, tiek dydžiu. Į jį atvyksta tokių filmų ir serialų, kaip „Žiedų valdovas“, „Karibų piratai“, „Vaikštantys numirėliai“, „Keršytojai. Begalybės karas“ ir „Galingieji reindžeriai“ aktoriai, taip pat iliustratoriai, garso efektų kūrėjai, kurie dalyvaus diskusijoje ir dalins autografus gerbėjams. Dviejose kino salėse bus rodomi įvairaus žanro filmai, dalyviai galės išbandyti įvairius kompiuterinius žaidimus, įsigyti riboto leidimo komiksų ir atributų, o svarbiausia – abi renginio dienas lankytojus stebins daugybė įvairiais personažais persirengusių „cosplay“ meistrų iš Lietuvos ir užsienio.

„Telia“ erdvėse lankytojai galės nusifotografuoti sėdėdami legendiniame „Sostų karų“ geležiniame soste, dalyvauti kompiuterinių žaidimų turnyre ir laimėti įspūdingą prizą, įsiamžinti su zombiais iš „Vaikštančių numirėlių“ ir išbandyti išmaniosios televizijos naujovę – HBO paslaugą, kuri leidžia sau patogiu metu žiūrėti naujausią ir anksčiau išleistą šios mokamos televizijos tinklo turinį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją