Šis filmas yra jau ketvirta milžiniškos sėkmės sulaukusių septynių J.K.Rowling (Ž.K.Rouling) knygų serijos ekranizacija. Joje jaunasis burtininkas Haris Poteris viename magijos turnyre iki kraštutinumo išmėgina savo jėgas, o dramatiškoje kulminacijoje susitinka su savo priešu lordu Voldemortu.

Juosta, kurioje tyko mirtis bei pavojai ir prabunda pirmoji mokyklinė meilė, buvo pažymėta ženklu, draudžiančiu jaunesniems nei 12 metų vaikams žiūrėti ją be suaugusiųjų. Tai pirmasis filmas apie Harį Poterį, gavęs tokį reitingą.

Tarp žvaigždžių, atvykusių į juostos premjerą, buvo Amerikos dainininkė Madonna, Vokietijos supermodelis Claudia Schiffer bei britų aktorė Kate Beckinsale.

Premjeroje apsilankė ir trys paaugliai, atlikę pagrindinius Hario, Hermionos ir Rono vaidmenis.

Klykiančios mergaitės valandų valandas lietuje laukė galimybės išvysti aktorius, ypač 16 metų Danielį Radcliffe`ą, vaidinantį Harį Poterį. Viena iš jų laikė plakatą, kuriame buvo parašyta "Vesk mane".

"Ugnies taurės" sukūrimas kainavo nuo 130 iki 170 mln. dolerių (nuo 364 iki 476 mln. litų), tačiau, atrodo, kino studija "Warner Brothers" tokią sumą investavo pagrįstai - pirmieji trys filmai kino teatruose uždirbo apie 2,5 mlrd. dolerių (7 mlrd. litų).

Britų režisierius Mike`as Newellas teigė norėjęs atkurti atmosferą, kurią jis prisimena iš savo mokyklos laikų.

"Prisimenu, kad man siaubą keldavo žiaurūs mokytojai, - sakė jis neseniai duotame interviu. - Mokytojai mus mušdavo. Tačiau prisimenu ir dalykus, kurie dėl tokios anarchijos būdavo isteriškai juokingi".

"Stengiausi sukurti filmą, kuris patiktų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Žinojau, kad jo ateis pažiūrėti daug devynmečių su savo tėvais", - pažymėjo režisierius.

Jis taip pat gynė savo sprendimą "Ugnies taurei" suteikti daugiau niūrumo.

"Tai susiję su patikėjimo problema", - teigė jis praėjusį mėnesį per interviu, skirtą šio filmo pristatymui.

"Jeigu šioje juostoje išliks ta pati saulėta, raudonio nutvieksta vaikystė iš pirmojo filmo, jums iškils daug klausimų. Jūs tuo netikėtumėte", - teigė M.Newellas.

Dvi su puse valandos trunkančios "Ugnies taurės" biudžetą jis apibūdino kaip "milžinišką", nors jau pradėjus filmavimo darbus jam dar teko kovoti dėl pinigų.

Penktoji jaunojo burtininko nuotykių ekranizacija - "Haris Poteris ir Fenikso brolija" ("Harry Potter and the Order of the Phoenix") - turi pasirodyti 2007 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją