Šokiruojantis ir bjaurus – būtent taip karą Irake ir po jo susiklosčiusią situaciją mato daugybė amerikiečių. Beprasmis karas, pareikalavęs daugybės Irako civilių, tarptautinių pagalbos organizacijų darbuotojų, žurnalistų ir amerikiečių karių mirčių. Šiandien amerikiečiai pagaliau suprato, ką reiškia gyventi „nuolat kariaujančioje“ valstybėje ir kokios yra militaristinių veiksmų pasekmės.

Progresyvios nepriklausomos amerikiečių televizijos „Deep Dish TV“ prodiusuotų filmų serija turi vieną tikslą – atskleisti JAV karo veiksmų prasmę ir pasekmes, parodyti, kaip menas mobilizuoja žmones sukilti ir priešintis.

Lapkričio 4 –11 d. Vilniuje, “Skalvijos” kino centre ir Menų spaustuvėje jau antrą kartą rengiamas Vilniaus dokumentinių filmų festivalis. Jo rengėjai siekia parodyti garsiausius paskutinių metų dokumentinius filmus, pristatyti žinomus ir jaunus kūrėjus, supažindinti su dokumentinio kino istorija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją