Kaip rašoma spaudos pranešime, naujo režisieriaus D. Petrie‘io filmo siužetas sukasi apie du populiarius restoranus, įsikūrusius Mažosios Italijos kvartele. Abu restoranai, kaip ir jų savininkai, visais įmanomais būdais tarpusavyje konkuruoja įrodinėdami, jog jie yra geriausi.

Tačiau, kol tėvai kariauja, tarp pagrindinių filmo herojų Leo (akt. Heyden Christensen) ir Nikės (akt. Emma Roberts) užsimezga romantinis ryšys. Jaunuoliai nusprendžia pasipriešinti viskam ir atsiduoti savo jausmams, aistrai ir meilei, kuri netikėtai juos aplankė.

Belaukiant šios kulinarinės ir jausmų kupinos komedijos, norime parekomenduoti Jums 5 skanius ir labai smagiai nuteikiančius kulinarinius filmus:

„Valgyk ir gerk, vyre ir moterie“ (angl. Eat, Drink, Man, Woman“), 1994 m.

Atkeliavusi tiesiai iš Taivano, „Oskarui“ geriausio užsienio filmo kategorijoje nominuota režisieriaus Ango Lee juosta pasakoja apie vienos iš pirmo žvilgsnio padorios šeimos gyvenimą.

Filmo istorija sukasi aplink žinomą prabangaus Taivano restorano virėją Ču (akt. Lung Sihung), kuris puoselėja visas įmanomas savo protėvių tradicijas, nes jam maisto ruošimas yra savotiškas ritualas, suteikiantis džiaugsmą. Tačiau visiškai kitokios nuomonės yra vyro dukterys, propaguojančios greitojo maisto kultūrą.

Vieną dieną, jie visi susirenka šventinės vakarienės, kurios metu atsiskleidžia visi skirtumai, susiję ne tik su dviejų žmonių kartų požiūriu į maistą, vyrus, moteris, bet ir į gyvenimą.

„Šefas ant ratų“ (angl. „Chef“), 2014 m.

Filmų „Elfas“ (angl. „Elf“) ir „Geležinis žmogus“ (angl. „Iron Man“) kūrėjas Jonas Favreu 2014 metais pristatė itin mažo biudžeto komišką dramą, kurioje jis pats atliko pagrindinį vaidmenį.

Blokbasterius dažnai kuriančio režisieriaus filmas pasakoja apie karštagalvį puikaus Los Andželo restorano vyriausią šefą Karlą (akt. Jon Favreu), kuris vieną dieną pasako vienu žodžiu per daug. Tai jam kainuoja ne tik darbą, bet ir reputaciją. Bandydamas iš naujo surasti save, jis nusprendžia imtis asmeninio verslo. Taip Los Andželo gatvėse atsiranda kubietiško greito maisto vagonėlis „El Chefe“.

„Meilės receptas“ (angl. „No Reservations“), 2007 m.

Dviems „Oskarams“ už kultinį 1996 metų filmą „Spindesys“ (angl. „Shine“) nominuotas režisierius Scottas Hicksas 2007 metais pristatė itin smagų, labai šiltą ir prasmingą kulinarinį filmą apie tai, kaip maistas gali suartinti dvi visiškai skirtingas sielas.

Netikėtai mirus profesionalios virėjos Keitės (akt. Catherine Zeta-Jones) sesei, ji gauna dukterėčios globą. Tačiau tai ne vienintelė jos gyvenimo permaina. Horizonte pasirodo naujas jos restorano virtuvės šefas Nikas (akt. Aaronas Eckhartas), kuris nori įvesti visiškai naujas taisykles. Keitei nelieka nieko kito, kaip paskelbti labai savimi patenkintam bendradarbiui karą.

„Šimto žingsnių kelionė“ (angl. „The Hundred-Food Journey“), 2014 m.

Kai romantinio filmo pastatymo imasi žanro virtuozas Lasse‘is Hallstromas, padovanojęs tokias juostas kaip „Brangusis Džonas“ (angl. „Dear John“), „Šokoladas“ (angl. „Chocolat“) bei „Kazanova“ (angl. „Casanova“), galima laukti kažko ypatingo ir šilto.

Filmo istorija pasakoja apie indų emigrantų šeimą, kuri po įsikūrimo Provanso miestelyje nusprendžia atidaryti šeimos kavinę. Tačiau tuo nepatenkinta yra prabangaus prancūzų restorano savininkė ponia Malori (akt. Helen Mirren), kuri nedelsiant imasi visų priemonių, norėdama sunaikinti savo konkurentus. Tačiau su laiku jos pyktis išgaruoja, kai ji artimiau susipažįsta su kaimynais ir įsigilina į jų virtuvės ypatumus.

„Julie ir Julia“ (angl. „Julie & Julia“)

Ši „Oskarui“ geriausios aktorės kategorijoje nominuota režisierės Noros Ephron juosta tapo puikiu žymios šefės Julios Child memuarų apipavidalinimu, atkleidusiu šios moters gyvenimo būdą ir jos meilę darbui, išgarsinusią ją visame pasaulyje.

Filmo siužetinės linijos epicentre atsiduria pradedančioji rašytoja Julie Pauel, kuri vieną dieną norėdama atsiriboti nuo jai nepatinkančio darbo nusprendžia pagaminti 524 patiekalus iš žymiosios Julios Child knygos „Kaip įvaldyti prancūzų virtuvės meną“. Ši nelengva užduotis leis jai ne tik pasinerti į kažką ypatingo, bet tuo pačiu susitapatinti su žymia šefe, kurios receptais naudojasi geriausi pasaulio restoranai.

Filmo „Mažoji Italija“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją