Kaip rašoma „ACME Film“ pranešime spaudai, su daugiausiai iššūkių dar pasiruošimo filmuoti metu susiduria rekvizitininkas. Gali pasirodyti, kad jei filmo veiksmas vyksta mūsų dienomis ir mūsų gimtuosiuose kraštuose, sudėtingų užduočių būti neturėtų, tačiau jų vis atsiranda. Taip nutiko ir filmuojant komediją „Ir visi jų vyrai“, kai scenarijui įgyvendinti prisireikė grybingos vietos vaizdingoms filmo scenoms. Neradę grybų norimoje vietoje, komandos nariai nutarė nenuleisti rankų ir patys „pasodinti“ joje pirktinių voveraičių.

„Scenarijuje turėjome lyg ir paprastą gybavimo sceną, bet noras džiuginti žiūrovą kiekvienu kadru visą filmavimo komandą paskatino kopti į Nidos aukštumas, iš kur vienu metu buvo galima grožėtis ir Kuršių marių, ir Baltijos jūros panoramomis. Voveraičių pasirinkimą sąlygojo grynai praktiniai sumetimai – šis grybas yra puikus aktorius ir ilgai išlaiko puikią prekinę išvaizdą – sutaupome grimo išlaidų, – juokauja režisierius. – Puikiai išlaikę filmavimo iššūkį, gybai savo kelionę filmavimo aikštelėje baigė komandos pietų lėkštėse ir sukeldami šypsenas visiems pietavusiems.

Ar lengva rasti pilną krepšį voveraičių Nidoje, tokią kaitrią ir sausą vasarą? Filmo gamybos vadovas Povilas Toliušis pasakojo, kad vykdydamas šią misiją pasiekė net Palangos turgų, kur, galų gale, pavyko surinkti filmo scenai reikalingų voveraičių kiekį.

Kuriozai su maistu

Be voveraičių nuotykių buvo ir su kitais „aktoriais“ iš maisto pasaulio. Filme bus kadras, kur ant žarijų čirška mėgstamiausias lietuviškos vasaros patiekalas – šašlykas. Sklindantys kvapai taip gundė aktorius, jog filme besifilmuojanti Kristina Kazlauskaitė juokais pagrąsino nebetęsianti filmavimų, kol negaus gabalėlio šašlyko. O kadangi ši scena turėjo tęstinimą – dar ilgokai tiek aktoriai, tiek visa komanda turėjo laukti galimybės iš tiesų paragauti iškepto patiekalo.

Kuriozais ir aikštingumu aikštelėje ypač išgarsėjo tortas. Iškeptas vieną savaitę ir šaldiklyje savo kitos pamainos laukęs net savaitę, tortas taip pridžiuvo prie padėklo, kad, kai pagal scenarijų turėjo netikėtai ir dailiai nuo jo nučiuožti, Ingai Jankauskaitei teko jį jėga nugramdyti, o visa filmavimo komanda tuo tarpu vos tramdė juoką, iš paskutiniųjų stengdamiesi nesugadinti vienintelio dublio.

Kita scena su sumaišyta veido kauke kėlė pasirinkimo klausimą – ar vienam aktoriui ant veido tepti riešutų kremą, o kitam tuo tarpu „kirsti“ jį užteptą ant riekelės batono, ar naudoti molį , o demonstruojant maksimalų aktorinį meistriškumą su pasigardžiavimu ragauti tą molio kaukę, užteptą ant batono.

D. Ulvydas gavo progą įgyvendinti seną savo svajonę

Šiame filme išvysime ir kitą, kinomanams puikiai atpažįstamą rekvizitą – SAAB 900.

„Tai buvo sena mano svajonė – filmo kadruose turėti būtent šį automobilį, todėl labai džiaugiuosi, kad pagaliau atsirado tam proga ir dar smagiau, kad po ilgų paieškų šį automobilį galiausiai pavyko rasti“, – džiaugiasi D. Ulvydas.

Kita transporto priemonė, sulaukusi ypač daug visos komandos dėmesio, buvo elektrinis paspirtukas. Jį taip knietėjo išbandyti visiems, kad net teko atidėti vieno dublio filmavimą – atvežus rekvizitą filmavimui paaiškėjo, kad jo baterija išsikrovusi, o kaltininkus išdavė kaltos šypsenos veiduose.

Primename, kad D. Ulvydas į kino ekranus jau sausį sugrįš su nuotaikinga komedija apie trijų kartų moterų istoriją, kurioje susipina trys skirtingos vertybinės sistemos, trys skirtingi charakteriai ir trys labai stiprios asmenybės. Komedijoje „Ir visi jų vyrai“ pagrindiniuose vaidmenyse pamatysime tris puikiai žinomas aktores – Kristiną Kazlauskaitę, Ingą Jankauskaitę ir Aušrą Giedraitytę.

Naujausias Donato Ulvydo darbas „Ir visi jų vyrai“ kino teatruose – jau nuo sausio 25 dienos.

Nuotraukos iš filmavimų: