„Filme susitinka labai skirtingos jaunos merginos, penki skirtingi personažai. Kiekviena jų visiškai kitaip reaguoja į įvykius. Viena jų, Kitė (ją ir vaidina A. S. Robb), yra labai panaši į mus, o mes visi esame labai panašūs į ją. Ji tampa žiūrovų akimis, filme viską jaučiame per ją. Kitė yra jauna mergina, bandanti suprasti, kuo taps ateityje, tačiau nuolat susidurianti su visu likusiu pasauliu. Jos situaciją geriausiai supras paaugliai ir visi, jais kažkada buvę“, – intriguoja režisierius.

Kaip rašoma filmo platintojų pranešime spaudai, kitas ryškus personažas trileryje „Vartai į anapus“ – U. Thurman įkūnyjama madam Diuret. Ji simbolizuoja viską, prieš ką dažniausiai maištauja jaunimas.

„Kitė savyje turi daug pykčio, jaučia, jog jos nesupranta nei tėvai, nei mokytojai. Iš to kyla agresija, prie to prisideda tėvo netektis ir stojusi tuštuma, o dar prisideda ir paauglystei ypač dažna problema – kaip save išreikšti? Visa tai yra mišinys, pasmerktas tapti filmu. Labai populiariu ir sėkmingu filmu“, – sako R. Cortesas.

Juosta „Vartai į anapus“ pasakos minėtosios paauglės Kitės istoriją, kai motinai iš naujo ištekėjus, mergina išsiunčiama į uždarą internatinę mokyklą, pilną keistų paslapčių ir mistikos. Mokykloje tėra keturios mokinės, o jas moko trys mokytojai: griežta direktorė, madam Diuret, jos sūnus ir dar vienas profesorius.

Dar keisčiau tai, kad labai greitai visos keturios mokinės atranda savyje netikėtų ir anksčiau nepastebėtų gebėjimų: viena talento visiškai neturinti mergina staiga ima tapyti gražiausius paveikslus, kita tampa matematikos genijumi, trečioji ima kurti nuostabiausią poeziją, o pati Kitė suvokia galinti puikiai groti pianinu, nors to niekuomet nesimokė. Siekdamos išsiaiškinti šių keistų reiškinių priežastis, merginos pamažu atskleis tamsią ir paslaptingą mokyklos bei jos direktorės praeitį.

Intriguojantis naujausias „Saulėlydžio“ kūrėjų darbas „Vartai į anapus“ į Lietuvos kino teatrų ekranus atkeliauja jau rugpjūčio 17 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją