Visų mylimam veikėjui išėjus į pensiją, R. Atkinsonas tiesiog dingo iš visuomenės akių. Bent jau taip atrodo. Kuo gi dabar užsiima legendinį Poną Byną suvaidinęs puikusis R. Atkinsonas?

Daug žadanti pradžia

Tam, kad suprastume, kur dingo R. Atkinsonas, reikėtų prisiminti, kur viskas prasidėjo. Juk jis ne visuomet buvo tas pokštininkas, kuriuo jį laikome. Iš tiesų jis universitete studijavo... elektros inžineriją. Teatras jam buvo labiau hobis, kol vieną dieną viskas ėmė ir pasikeitė. 1976 metais komikų grupė „The Oxford Revue“ puikiai įvertino vieną jo pasirodymą, ir R. Atkinsonas nusprendė išmėginti savo sėkmę ir tapti komiku.

Vos per kelius metus jis itin išpopuliarėjo. Tačiau jo gyvenimas iš esmės pasikeitė po to, kai BBC ėmė filmuoti karalienės Elžbietos laikų komediją „Blekaderis“. R. Atkinsonas tapo tikra žvaigžde Jungtinėje Karalystėje ir jį imta vadinti žmogumi guminiu veidu.

Pono Byno atsiradimas

R. Atkinsono karjera ėmė klostytis itin palankiai jam ėmus vaidinti Poną Byną. Pirmą kartą jis pasirodė 1990 metais Naujųjų metų progai skirtoje laidoje. Ponas Bynas buvo veikėjas, kuriame visų rasių ir klasių Didžiosios Britanijos gyventojai galėjo rasti dalelę savęs.

Kuo šis veikėjas buvo toks išskirtinis? Pirmiausia, Ponas Bynas beveik nekalbėjo ir daugiausia bendravo niurnėdamas, bumbėdamas ir rodydamas savo beprotiškas veido išraiškas. Daugiausia juoko sukeldavo keistos situacijos, į kurias patekdavo Ponas Bynas. Ką jau bekalbėti apie veikėjo išvaizdą. Tas nebyliojo kino stilius ir šiuolaikinio gyvenimo fonas leido Ponui Bynui sulaukti didžiulio populiarumo, todėl ši komedinį šou imta rodyti ir Jungtinėse Valstijose, kur jo populiarumas taip pat šoko į dausas.

Vėlesnius du dešimtmečius Ponas Bynas mėgavosi žvaigždės statusu. Netikėtai 2011 metais, praėjus 22 metams, R. Atkinsonas pranešė, kad veikėjas išeina į pensiją. Nuo tada apie aktorių girdėta labai mažai. Taigi, kas jam nutiko?

Jis tikrai nemirė

Patikėkite, R. Atkinsonas tikrai yra labai gyvas. Pono Byno gerbėjai visame pasaulyje buvo šokiruoti, kai pernai kovą pasklido žinia, kad jis neva žuvo per automobilio avariją. Žinia buvo tikrai įtikinama, nes R. Atkinsonas yra didelis automobilių entuziastas. Tačiau aktoriaus atstovai suskubo paneigti tokius gandus.

Beje, tai buvo ne pirmas kartas, kai R. Atkinsonas tapo melagingos žinios objektu. Pavyzdžiui, 2016 metais buvo paskelbta, kad aktorius esą nusižudė, nes daug metų kentė depresiją.

Ne kartą buvo labai arti mirties

2001 metai R. Atkinsonui buvo tikrai pavojingi. Aktorius skrido namo po atostogų Afrikoje. Staiga lėktuvo pilotas prarado sąmonę,niekaip nepavyko jo atgaivinti. Laimei, R. Atkinsonas sugebėjo perimti nedidelio orlaivio kontrolę ir nuleisti jį ant žemės. Taigi, jis išgelbėjo ne tik pilotą, bet ir savo žmoną bei vaikus.

Aktoriaus aistra automobiliams taip pat kelis kartus priartino jį prie mirties. 2001 metais demonstruodamas savo automobilio galimybes jis sudaužė mylimą „Aston Martin V8 Zagato“. Avarija įvyko per per „Aston Martin“ savininkų klubo susitikimą. Laimei, R. Atkinsonas nenukentėjo.

Mažiau jam pasisekė 2011 metais, kai jis, vairuodamas „McLaren F1“ automobilį, įvažiavo į medį. Automobilis buvo sugadintas nepataisomai ir net užsidegė. Aktorius sugebėjo išsilaisvinti, apsidaužė, susipjaustė ir susilaužė raktikaulį. Tiesa, vėliau iš šios avarijos jis sugebėjo užsidirbti: aukcione automobilio nuolaužas jis pardavė už 12,2 mln. JAV dolerių.

Išsiskyrė per minutę

Išgyvenę santuokoje du dešimtmečius ir susilaukę dviejų vaikų, R. Atkinsonas ir jo žmona Sunetra Sastry 2014 metais pasuko skirtingais keliais. Skyrybas paspartino ir tai, kad pasklido žinia, jog aktorius susitikinėja su 32 metų aktore Louise Ford. Tokį ginklą gavusi R. Atkinsono žmona labai greitai išsiskyrė. Visas procesas teisme truko vos 65 sekundes.

Komikas pasuko į politiką

Nors R. Atkinsonas išpopuliarėjo suvaidinęs beveik nekalbantį veikėją, jis tikrai netyli, kai kalba pasisuka apie Didžiosios Britanijos politiką. Neturėtų stebinti ir tai, kad politiškai jis itin aktyviai kalba apie saviraiškos laisvę. Juk galiausiai tai yra labai svarbu komikui.

Politikai ir dvasininkai ne kartą patyrė R. Atkinsono rūstybę jo darbuose, tačiau realiame gyvenime jos susilaukė jam ėmus vadovauti Didžiosios Britanijos aktorių ir komikų grupei, besipriešinančiai siūlomam šalies rasinės ir religinės neapykantos įstatymui, kuris, grupės nuomone, yra potencialiai pavojingas, nes gali suteikti religinėms grupėms galimybę cenzūruoti meną.

R. Atkinsono politinė veikla tuo neapsiribojo. 2012 metais jis atvirai pasisakė už ne vieną dešimtmetį galiojusį įstatymą, pagal kurį areštui ar įkalinimui pagrindo gali suteikti paprastas įžeidimas. Nors R. Atkinsonas neketina ateityje siekti kokio nors politinio posto, tačiau jis žino, kaip pasinaudoti savo žinomumu, siekdamas visuomenei naudingų dalykų.

Jis surimtėjo ir kino ekranuose

Nors R. Atkinsono priešai išmoko į jį kaip į politiką žiūrėti rimtai, jo gerbėjai, kalbant apie aktorystę, vis dar mokosi tai daryti. Visi itin nustebo, kai 2016 metais jam atiteko pagrindinis vaidmuo detektyviniame filme „Komisaras Megrė spendžia spąstus“, nes tai ne komiškas vaidmuo.

Po daugybės vaipymosi metų, sunku kaltinti R. Atkinsoną dėl to, kad jam norisi pokyčių. Kai pasitaikė galimybė suvaidinti rimtą vaidmenį, jis neabejotinai ja pasinaudojo. Ir suvaidino jis puikiai.

Jis vis dar yra Ponas Bynas

Nepaisant to, kad puikiai suvaidino detektyvą Megrė, jis žmonių širdyse visuomet liks Ponu Bynu. Todėl daugelio žmonių širdys buvo tiesiog sudaužytos, kai 2011 metų pabaigoje R. Atkinsonas pranešė išleidžiantis visų mylimą veikėją į pensiją. Juk šis veikėjas gyvavo tiek metų, visiems jis tapo tikru šeimos nariu. Todėl daugeliui jo išėjimas į pensiją prilygo žmogžudystei.

Priežastis yra gana gyvenimiška: R. Atkinsonui tiesiog fiziškai per sunku vaidinti Poną Byną. Tiesa, visiškai savo populiariausio veikėjo R. Atkinsonas nepalaidojo: jis pasirodė keliose reklamose, o taip pat dalyvavo 2012 metų olimpinių žaidynių Londone atidarymo ceremonijoje.

Kas toliau?

Jeigu R. Atkinsonas ką nors ir įrodė per savo spalvingą karjerą, tai savo pavyzdžiu pademonstravo, jog jam nieko nėra nepasiekiamo. Taigi kas laukia garsiojo pokštininko? Jis planuoja ir toliau vaidinti Megrė. Jis taip pat ir toliau ketina vaidinti filmuose apie Johnny Englishą. Rodos, kad vienintelė riba R. Atkinsono ateičiai yra jis pats. Gal jis grįš į teatro sceną, kurioje prasidėjo jo aktoriaus karjera? Galbūt jis pasirodys epizodiniuose vaidmenyse kine? Ar jis ir toliau daužys automobilius? O gal jis turi jau sugalvojęs naują veikėją? Tik laikas parodys. O mums belieka tikėtis, kad kada dar teks pamatyti nors vieną naują filmą apie legendinį Poną Byną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)