Pirmiausia filmas kalbas sukėlė dėl to, jog tai bus pirmoji didelio biudžeto juosta, apskriejusi pasaulį po 25 metų pertraukos, kurioje beveik visi vaidmenys atiteko Azijos aktoriams.

„Ilgą laiką vyravo stereotipas, jog Azijoje gali būti kuriami tik serialai arba filmai, kurie neišeina už Azijos ribų. Tačiau „Pasakiškai turtingi“ bus tas lūžis, kurio labai reikėjo Azijos kino rinkai. Tebūnie pasaulis pagaliau pamato, jog talentas šalių sienomis neapsiriboja“, – sako pagrindinio vaidmens atlikėjas Henry Goldingas.

Būtent jis buvo dar viena priežastis, dėl ko filmo pavadinimas linksniutas žiniasklaidos antraštėse. Kaip buvęs BBC kelionių laidų vedėjas, kurio pavardė angliška ir jis neturi visiškai jokios aktoriaus patirties, galėjo tapti didžiausia filmo žvaigžde?

„Mano mama iš Malaizijos, tėtis anglas. Tad tikrai laikau save pusiau azijiečiu. Patirties aktorystėje neturiu, bet manyje dega didžiulė aistra šiai profesijai ir svajonė sulaukti būtent man tinkančio vaidmens. O tai kur kas svarbiau nei diplomas ar „Oskarai“, – sako H. Goldingas ir kviečia įsitikinti tuo patiems, pažiūrėjus filmą.

„Pasakiškai turtingi“ pasakos dviejų jaunų įsimylėjėlių Reičel ir Niko istoriją. Iš pirmo žvilgsnio ji niekuo neypatinga: Reičel – Niujorko universiteto ekonomikos dėstytoja, kuriai žadama puiki karjera. Nikas – tame pačiame universitete dėstantis istorijos profesorius. Reičel gimusi Niujorke, Niko šeima tebegyvena Singapūre.

Abu jauni, ryžtingai siekiantys savo tikslų ir besimėgaujantys vienas kito meile. Vis tik yra viena mažytė detalė, kurios Reičel nežino – Niko šeima yra viena turtingiausių Azijoje. Vengdamas bereikalingo dėmesio, vaikinas nuo aplinkinių šią detalę slepia. Todėl Nikui paprašius kartu vykti į geriausio jo draugo vestuves gimtinėje, Reičel laukia daugybė netikėtumų...švelniai pasakius.

Nuvykus į Singapūrą, mergina netenka žado tiesiogine ta žodžio prasme. Tokios prabangos ji ne tik kad neįsivaizdavo – ji net negalvojo, kad tokia įmanoma. Atsigavusi nuo pirminio šoko, Reičel netrukus susiduria su kita problema. Valdinga ir savo nuomonę visais klausimais turinti Niko motina Eleanora (akt. Michelle Yeoh) atvirai pareiškia, kad Reičel jos sūnui – per prasta. Lyg to būtų maža, vestuvėse Niką tarsi bitės medų apspinta gražiausios Azijos moterys, trokštančios tapti jo žmona. Reičel teks atsispirti aplinkinių spaudimui, nugalėti savus kompleksus ir pakovoti dėl savo laimės.

Abejingų nepaliksianti istorija „Pasakiškai turtingi“ į Lietuvos kino teatrų ekranus atkeliaus jau rugpjūčio 31 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)