„Comic-Con International: San Diego“ renginio istorija verta atskiro leidinio. Pirmasis renginys, įvykęs 1970-aisiais turėjo tik du kviestinius svečius ir sulaukė vos 300 lankytojų.

Tuo metu komiksų kultūra dar buvo laikoma tik „moksliukų“ pomėgiu. O dabar, sekdami šio renginio sėkme, tokio tipo renginiai paplito visame pasaulyje, jie vyksta 6 žemynuose, daugiau nei 50–tyje šalių. Į San Diego Comic-Con bilietai išparduodami vos per kelias valandas, likus daugiau nei pusmečiui iki renginio pradžios. 2016 metais fiksuotas rekordas, kuomet per nepilną valandą buvo išpirkti visi 120 tūkst. renginio bilietų.

Nors San Diege vykstantis renginys yra pats trokštamiausias ir į jį sudėtingiausia patekti dėl riboto bilietų skaičius, pasaulyje jis nėra didžiausias. 2017 m. „Niujorko Comic Con“ pardavė daugiau nei 200 000 bilietų. Japonijoje, Tokijuje vykstantis renginys „Comiket” yra laikomas pačiu didžiausiu tokio žanro renginiu pasaulyje, į jį parduodama daugiau nei 500 000 bilietų.

Didžiausios kino studijos būtent šiuos renginius pasirenka pristatyti išskirtinius klipus, atskleisti pagrindinių vaidmenų atlikėjus ir naujausią reklaminę medžiagą. Patekę ten, visi žino, kad tik jie pirmieji sužinos, kas vaidins jų mėgstamiausius superherojus ar pamatys išskirtinius filmų kadrus ir jų užkulisius.

Be gausybės įvairiausių pramogų ir kino pramonės naujienų, kiekvienas renginys turi ir ką nors išskirtinio. Štai San Diego Comic-Con įteikiami specialūs komiksų "oskarai" – Wilo Eisnerio apdovanojimai – skirti geriausiems komiksų leidėjams, kūrėjams. Apdovanojama daugiau nei 20 skirtingų kategorijų.

Neatskiriama „Comic-Con International: San Diego“ dalis – Cosplay konkursas ir specialus maskaradas. Šis renginys tikrąja ta žodžio prasme švenčia žmonių kūrybiškumą, išskirtinumą ir talentą. Šiais metais, liepos 19-22 dienomis vyksiančiame renginyje, maskarade dalyvaus ir Lietuvos atstovė, laimėjusi kelionę ir galimybę ten dalyvauti per Vilniuje vykusį „Comic Con Baltics 2017“ Cosplay konkursą.

Praėjusių metų „Comic-Con International: San Diego“ renginio akimirkos lankytojo akimis:

Nuo praėjusių metų, pirmuoju Baltijos šalyse Comic Con renginiu galite džiaugtis ir Lietuvoje. Rugsėjo 15-16 dienomis, Vilniuje įvyks jau antrasis „Comic Con Baltics“. Čia galėsite akis į akį susitikti su populiariausių televizijos ir kino projektų žvaigždėmis, išbandyti naujausius ir klasika tapusius kompiuterinius žaidimus, pasinerti į neišsemiamą komiksų archyvą.

Taip pat pasidaryti įspūdingų nuotraukų prie realaus dydžio kino filmų replikų ar įsigyti daiktų, kurių niekur kitur nepamatysite. Comic Con tipo renginiai yra skirti visiems, besidomintiems populiariąją kultūra, todėl čia veiklos suras įvairiausio amžiaus ir pomėgių lankytojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)