Pats laikas prisiminti keletą filmuose matytų įdomiausių slaptųjų organizacijų, galbūt veikiančių ne tik ekranuose.

Kostiumuoti džentelmenai Kingsman gretose

Pagal specialų užsakymą siūti kostiumai, nepriekaištingos manieros ir apvaliojo stalo riterių vardai – taip atrodo pasaulį nuo piktadarių ginanti organizacija Kingsman, vadovaujama Artūro ir jo dešiniosios rankos Merlino. Ilgus metus skaičiuojanti ir inteligentiškus britų specialiuosius agentus vienijanti slapta organizacija vykdo griežtą mokinių atranką, įvaizdžiu nenusileidžia agentui 007, o mūšio lauke kovoja tarsi aršiais Anglijos futbolo sirgaliais apsiginklavusi komanda.

Didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje viaplay.lt rodomame filme „Kingsman. Aukso ratas“ (angl. „Kingsman: The Golden Circle”, 2017), organizacija Kingsman vienijasi su amerikietišku savo prototipu Statesman. Surėmę jėgas, slaptieji agentai tikisi sunaikinti pasaulį užvaldyti siekiančią Popę Adams, dievinančią robotus ir narkotines medžiagas. Pasiduoti jos veiklą žlugdantiems įsibrovėliams nė neketinanti moteris rezga savus planus, tačiau Kingsman pasirodo esą pasiryžę bet kokia kaina atremti pasauliui gresiantį pavojų.

Sukurti remiantis Dave Gibbons ir Mark Millar komiksų serija, Kingsman serijos filmai žiūrovą panardina į slaptos organizacijos, kurios realiu egzistavimu, anot apklausų, tiki net penktadalis britų, užkulisius. Kingsman pėdsakais turus Londono gatvėse organizuojančios turizmo agentūros tikina, kad šios ekskursijos – velniškai populiarios, o dažnas keliautojas vizito metu tikisi rasti slaptų organizacijos egzistavimo pėdsakų.

Garsiausias pasaulio slaptasis agentas ir mistinė jo kilmė

Iš filmų apie agentą 007 Džeimsą Bondą pažįstama paslaptinga organizacija Spectre – viena mįslingiausių kine sutinkamų grupuočių. Veiklą pradėjusi kaip smulki, vos keletą nusikaltėlių vienijanti komanda, ilgainiui ji virto didžiulę grėsmę žmonijos ateičiai keliančia pasaulinio masto organizacija. Kovai su teroristine grupuote filmų serijos „Džeimsas Bondas“ kūrėjai skyrė net šešis filmus, o jai vadovaujantis genialaus piktadarys Ernst Stavro Blofeld laikomas didžiausiu visų laikų Džeimso Bondo priešu.

Agento 007 gerbėjai, detaliai išnarstantys kiekvieną serijos filmą spėja, jog Spectre – remiantis tikrais faktais aprašyta ir realybėje galbūt iš tiesų egzistuojanti organizacija. Tokie ir panašūs spėjimai atrodo pakankamai tikslūs – Džeimso Bondo personažą sukūręs rašytojas Ianas Flemingas – buvęs karinio jūrų laivyno žvalgas, dalyvavęs Antrajame pasauliniame ir Šaltajame karuose. Tikrais faktais ir įvykiais paremtos istorijos, vykstančios realiose vietovietėse Džeimsą Bondą pavertė stilingiausiu, šiuolaikiškiausiu ir stipriausiu šiandienos slaptuoju agentu, kuris, neatmetama galimybė, iš tiesų egzistuoja.

Augantis populiarumas ir keisti iliuminatų ženklai

Neretai karai, pasikėsinimai nužudyti ar revoliucijos paaiškinamos sąmokslo teorijomis, už kurių stovi mįslingiausia visų laikų organizacija – įtakingus visuomenės narius vienijantys iliuminatai, anot kai kurių šaltinių, valdantys pasaulį. Prieš religines institucijas kovojanti radikali organizacija ypač populiari tarp ateistų. XVIII a. atsiradęs judėjimas laikomas pavojingiausia visų laikų organizacija, vadovaujantis principu „skaldyk ir valdyk“ siekusia užvaldyti pasaulį, sunaikinant įvairių šalių vyriausybes.

Vienas ryškiausių iliuminatų veiklą nušvietusių filmų – 2009-aisiais pasirodęs mistinis trileris „Angelai ir demonai“ (angl. „Angels & Demons“). Kultiniu Dano Browno romanu paremtas filmas tapo skandalingiausia 2009-ųjų juosta ir pratęsė filme „Da Vinčio kodas“ (angl. „Da Vinci Code“, 2006) tirtas mįsles. Visam pasauliui užgniaužus kvapą laukiant naujojo popiežiaus rinkimų, į pastaruosius įsikiša galinga organizacija – paslaptingasis iliuminatų ordinas, vieną po kito medžiojantis kardinolus. Tuo pat metu iš slaptos laboratorijos dingsta pavojinga medžiaga ir nužudomas mokslininkas, kurio kūnas paženklinamas keistu simboliu. Tirti mįslingų įvykių kviečiamas mokslininkas Robertas Lengdonas, tikinantis, jog visa tai – purvini iliuminatų žaidimai.

Pasmerkta Vatikano, uždrausta filmuoti Italijoje, juosta „Angelai ir demonai“ žiūrovams atskleidžia mįslingų iliuminatų organizacijos egzistavimo faktų. Anot statistikos, Dano Browno romanai bei po jų sekę filmai organizacijos populiarumą kilstelėjo į neregėtas aukštumas, o iliuminatų pasekėjų gretos ženkliai išaugo. Tačiau ar ši organizacija, kurios pėdsakai ėmė nykti XIX a. iš tiesų egzistuoja?

Nežemiškų būtybių atakos ir juodai apsiginklavę vyrai

Bene garsiausia specialiųjų pajėgų organizacija, kovojanti su nežemiškomis būtybėmis ir jų keliama grėsme – „Vyrai juodais drabužiais“ (angl. „Men in Black“), su kurios veikla žiūrovai gali susipažinti to paties pavadinimo filmuose. Kovai su antgamtinėmis būtybėmis, NSO, ateiviais ir kitais nežemiškos kilmės sutvėrimais pasitelkiamai komandai diriguoja aktoriai Will Smith ir Tommy Lee Jones.

Patekdami į pavojingus susišaudymus ir gaudynes agentai pasitelkia atminties ištrynimo įrankį – vos vienu mygtuko paspaudimu žemės gyventojai pamiršta apie juos aplankiusias nežemiškas būtybes, po vyrų juodais drabužiais vizito tampančias žemės dulkėmis. Ar ši organizacija tikra? Vargu, tačiau susipažinti su ateiviais ir juos tramdančiais slaptaisiais agentais, įdomu kad ir ekrane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)