Drama "Nuostabus protas" (A Beautiful Mind) ir miuziklas "Mulen Ružas" (Moulin Rouge) gavo po aštuonias nominacijas, taip pat ir geriausio filmo kategorijoje. Šioje kategorijoje nominuoti ir "Gosfordo parkas" (Gosford Park) bei "Miegamajame" (In the Bedroom).

Dėl geriausio aktoriaus "Oskaro" varžysis Russellas Crowe, vaidinęs "Nuostabiame prote", Seanas Pennas (Šonas Penas) - už darbą filme "Aš esu Semas" (I Am Sam), Willas Smithas (Vilas Smitas), vaidinęs filme "Alis" (Ali), Denzelas Washingtonas - už vaidmenį "Apmokymų dienoje" (Training Day) ir Tomas Wilkinsonas, vaidinęs "Miegamajame".

Geriausia aktore pretenduoja tapti Halle Berry (Heil Beri) iš "Monstrų baliaus" (Monster's Ball), Judi Dench (Džudi Denč), vaidinusi "Airisėje" (Iris), Nicole Kidman iš "Mulen Ružo", Sissy Spacek, nusifilmavusi "Miegamajame", ir Renee Zellweger, "parašiusi" "Bridžitos Džouns dienoraštį" (Bridget Jones's Diary).

Tarp geriausio užsienio filmo kategorijoje nominuotų juostų yra subtili prancūzų komedija "Amelija iš Monmartro" (Amelie), Bosnijos "Niekieno žemė" (No Man's Land) ir Argentinos "Nuotakos sūnus" (El hijo de la novia).

Garbingiausius kino apdovanojimus "Oskarus" kiekvienais metais teikia Kino meno ir mokslo akademija. Šiemetiniai "Oskarai" bus įteikti kovo 24 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją