Dalis kino apdovanojimus per LRT stebėjusių žiūrovų piktinosi nutraukta transliacija, dėl kurios jie neišvydo, kam atiteko „Sidabrinės gervės“ už geriausią scenarijų, geriausią operatoriaus darbą, geriausią kompozitoriaus darbą, geriausią antraplanį vaidmenį ir geriausią trumpametražį filmą.

DELFI susisiekus su LRT, paaiškėjo, kad Lietuvos kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė 2018” organizavo Lietuvos kino centras, pasitelkęs įmonę „ADK“. LRT tebuvo renginio transliuotojas. Rengiantis transliacijai per repeticiją paaiškėjo, kad transliacija netelpa į suplanuotas 2,5 val. Jau prasidėjus transliacijai, organizatoriai skubiai perdėliojo scenarijų, atsižvegdami į nominacijų svarbą (jų manymu), patrauklumą žiūrovui ir pan., sutrumpindami transliaciją net daugiau, negu reikėjo – iki 2 val. 15 min. Tiek ji ir truko LRT eteryje.

„Apgailestaujame, kad kai kurių nominacijų įteikimo LRT žiūrovai neišvydo, tačiau renginys buvo visas nufilmuotas ir sekmadienį 19.40 val. visas bus parodytas LRT Kultūros kanale bei artimiausiu metu patalpintas LRT Mediatekoje“, – sakė LRT programų direktorius Aldaras Stonys.

Rengėjai atsiprašo žiūrovų

Vakar įvykusių ir per LRT transliuotų Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2018“ užsakovas Lietuvos kino centras, projekto koordinatoriai „ADK“ bei režisierius Šarūnas Kirdeikis išplatino pranešimą, kuriame teigia apgailestaujantys dėl pasikeitusio transliacijos scenarijaus, kuomet penkios nominacijos buvo įteiktos jau pasibaigus tiesioginiam eteriui.

„Po generalinės kamerų repeticijos renginio dieną buvo apskaičiuotas neleistinas turinio perteklius, ir ši problema turėjo būti išspręsta skubiai. Suprasdami, jog visos nominacijos yra vienodai svarbios, priėmėme sprendimą atsižvelgdami į iki renginio transliuotus anonsus bei bendrą renginio dinamiką. Atsiprašome kino bendruomenės. Priėmę sprendimą įteikti geriausio scenarijaus, geriausio trumpametražio filmo, geriausio operatoriaus, geriausio kompozitoriaus ir geriausio antraplanio vaidmens apdovanojimus renginio pabaigoje, nenorėjome išreikšti nepagarbos šiems kūrėjams“, - komentuodamas situaciją teigė renginio režisierius Šarūnas Kirdeikis.

„Kino filmas yra daugybės žmonių darbo rezultatas, o kiekvieno kūrybinės komandos nario indėlis vienodai svarbus ir vertas vienodos pagarbos. Sidabrinėmis gervėmis įvertinami kūrėjai, kurių indėlis į kino meną yra ypatingas. Paskutinėmis minutėmis prieš renginį priimtas sprendimas keisti scenarijų buvo neteisingas. Todėl kad ir kokios būtų techninės situacijos priežastys, Lietuvos kino centro vardu nuoširdžiai atsiprašau kino kūrėjų“, - sakė Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Kino apdovanojimų akimirkos:

Kino apdovanojimų svečiai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)