Kaip rašoma filmo platintojų pranešime spaudai, 36 metų S. Janušauskaitė žiūrovams puikiai pažįstama iš filmų „Anarchija Žirmūnuose“, „Laiškai Sofijai“, „Miegančių drugelių tvirtovė“, „Emilija iš Laisvės alėjos“, taip pat iš vaidmenų teatre bei muzikiniuose vaizdo klipuose. Rusijoje ji jau yra pelniusi kelis prestižinius apdovanojimus – Nacionalinę Rusijos kino meno ir mokslo akademijos premiją „Auksinis erelis“ bei kino festivalio „Kinotauras“ apdovanojimą. 2017 metais buvo nominuota ir kaip geriausia antrojo plano aktorė „Sidabrinės gervės“ apdovanojimui.

Naujame filme „Juodraštis“ S. Janušauskaitei teko vienas pagrindinių vaidmenų. Trileryje pasakojama istorija apie Kirilą, kuris vieną dieną pasijunta tarsi ištrintas iš savo gyvenimo. Staiga jo nebeatpažįsta nei draugai, nei šeima, nei mylima mergina. Jo bute gyvena svetimi žmonės, o darbe apie jį niekas nėra girdėjęs.

Sukrėstam Kirilui apie naują realybę papasakoja keista nepažįstamoji. Pasak moters, vaikinas yra išrinktas tapti „muitininku“, kurio misija – saugoti vartus tarp daugybės paralelinių pasaulių. Dėl šios priežasties jo ankstesnis gyvenimas, jo praeitis yra ištrinti.

Vis dar negalinčiam patikėti Kirilui surengiama ekskursija po paralelines visatas. Vaikinui pamažu paaiškėja, kad visą gyvenimą jo pažinotas ir mylėtas pasaulis neaprėpiamoje visatoje tėra juodraštis kitiems, geresniems pasaulių variantams. Tačiau Kirilas su tuo taikstytis nenori, nes myli savo pasaulį – kad ir koks netobulas jis būtų.

Fantastinis veiksmo filmas „Juodraštis“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau šį savaitgalį.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)