Filmo „Bamakas" žvaigždės Aissos Maigos vadovaujamos aktorės taip pat pristatė savo naują knygą „Būti juodaode nėra mano darbas" (Noire n'est pas mon metier), kurioje smerkia režisierių ir aktorių atrankos agentų išankstines nuostatas.


Įspūdingomis suknelėmis, kurias sukūrė mados namų „Balmain" mišrios rasės dizaineris Olivier Rousteing'as, pasipuošusioms aktorėms lipant iš automobilių žengti raudonuoju kilimu prapliupo lyti.

Protestas įvyko po istorinės šeštadienio demonstracijos, kurią ant raudonojo kilimo surengė 82 Holivudo žvaigždės, režisierės, prodiuserės ir scenaristės. Cate Blanchett vadovaujamos moterys reikalavo lygių atlyginimų ir statuso.

„Mane paskatino veikti šių laikų dvasia", – naujienų agentūrai AFP sakė A. Maiga. Pasak jos, kovojant su juodaodžių trūkumu ekrane „viena galima išeitis galėtų būti kvotos", net jei tai išprovokuotų įnirtingą opoziciją Prancūzijoje.

Viena dalyvavusių aktorių, Nadege Beausson-Diagne (Nadež Boson-Dian), naujoje knygoje pasakoja, kaip per vieną atranką jos buvo paklausta, ar ji kalba „afrikietiškai".

Jai taip pat buvo pasakyta: „Jūs negalit jos vaidinti, ji teisininkė." Kita jos išgirsta frazė yra tokia: „Laimei jūsų bruožai gražūs, jūs nesat negridė, ne pernelyg juoda."

Aktorė, nusifilmavusi didžiausios komercinės sėkmės sulaukusiame prancūzų filme „Sveiki atvykę pas Šti" (Bienvenue chez les Ch'tis), taip pat pasakojo sužinojusi, jog yra „nepakankamai afrikietė, kad būtų afrikietė", ir išgirdusi tokius žodžius: „Kaip juodaodė tikrai esat labai protinga. Turėjot būti baltoji."
Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)