A. Juzėnas sakė Eltai, kad filmo platintoja kompanija "Forum Cinemas" jau rengiasi pirmiausia "Getą" pristatyti sostinės žiūrovams, o vėliau jį rodyti visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

"Laiko liko labai nedaug - vos trys mėnesiai, reikia pasiruošti reklaminei kampanijai. Svarstėme, ar filmą geriau įgarsinti lietuviškai, ar leisti anglų kalba su lietuviškais subtitrais. Platintojų vertinimu, geriau turėti filmą puikia anglų kalba, nes lietuviškas įgarsinimas būtų gana brangus ir nežinia ar padengtų platinimo išlaidas. Dabar laukiame filmo vertinimo tarptautiniu lygiu, nes tai padidintų ir lietuvių žiūrovų susidomėjimą filmu. Taip pat tariamės, kokios reklaminės medžiagos galėtume gauti iš vokiečių kino platintojų, kad nereiktų vėl leisti pinigų kuriant savo reklaminius filmukus", - sakė A. Juzėnas.

Nenorėdamas pernelyg daug žadėti dėl filmo galimybių dalyvauti aukščiausios kategorijos festivaliuose, režisierius užtikrino, kad bet kuriuo atveju, net ir nepatekus į užsienio festivalius, lietuviška premjera bus rodoma numatytu laiku.

"Lapkričio mėnesį Los Andžele (JAV) vyks kino mugė, kurioje "Getas" irgi bus pristatomas, tačiau grynai komerciniais tikslais ir vadinamai "komercinei" publikai, kuri domėsis filmo pirkimu ir rodymu pasaulyje", - sakė A. Juzėnas, užsiminęs, kad filmas jau parduotas penkioms valstybėms, tarp jų - Olandijai, Japonijai ir Didžiajai Britanijai.

Galutinė filmo sąmata, A. Juzėno teigimu, siekia 1,3 mln. eurų (beveik 4,5 mln. litų), tačiau režisierius neabejoja, kad šis meninės pakraipos filmas niekada neatsipirks nei vokiečiams, nei lietuviams. "Tokios tematikos filmų neapsimoka kurti niekam, net pačiam ponui Spilbergui, tad pelno tikrai nesitikime", - sakė A. Juzėnas.

Filmas "Getas" sukurtas kino įmonei "Seansas" bendradarbiaujant su vokiečių kompanijomis "Dragon Cine V.I.E." ir "New Transit Entertainment".

Režisieriaus žiniomis, filmas Vokietijoje yra pristatytas 2005 metų kino apdovanojimams už geriausią montažą, operatoriaus ir pagrindinio aktoriaus darbus.

Beveik dviejų valandų trukmės kino drama "Getas" pagal J. Sobolio pjesę paremta tikrais karo metų įvykiais, o veiksmas vyksta nacių okupuoto Vilniaus žydų gete. Filmas pasakoja apie fatališką ir tragišką meilės istoriją, užsimezgusią tarp vokiečių karininko Kitelio ir dainininkės žydaitės Chajos.

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė jaunas vokiečių aktorius Heino Ferchas ir vengrų kino aktorė Erica Moraszan. Filme taip pat vaidina lietuvių aktoriai Vytautas Šapranauskas, Andrius Žebrauskas, Margarita Žiemelytė, Adrija Čepaitė, Evaldas Jaras, Sigitas Račkys, Daiva Stubraitė, debiutavo gausus jaunųjų aktorių būrys. Masinėse scenose dalyvavo beveik 200 statistų. "Geto" operatorius - Andrea Hofferis, dailininkas - Jura Grigarovičius, muziką sukūrė kompozitorius Anatolijus Šenderovas.

Prieš keletą metų pradėtam kurti filmui užbaigti vis kildavo įvairių kliūčių - ilgai truko derybos su žinomais aktoriais, laiko prireikė ir filmo pergarsinimui puikia anglų kalba. Nemažai laiko, pasak režisieriaus, atėmė ir žydų klausimo interpretacijos filme paieškos.

"Žinodami mūsų auditorijos skeptišką požiūrį į tokios tematikos filmus, vokiečiai man palinkėjo sėkmės, sakydami, kad tai labai geras startas tarptautinei karjerai", - užsiminė režisierius.

Pripažinęs, kad "Geto" sėkmė Lietuvoje nėra garantuota, A. Juzėnas sakė ieškantis galimybių pradėti filmuoti užsienyje, jau turintis keletą scenarijų ir planuojantis prikelti kino ekranuose vieną iš Ričardo Gavelio novelių, kurios įvardyti kol kas nenorėjo.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją