Filmo kūrėjų pagrindinė mintis ir buvo pavaizduoti mamą, kuri jau senokai pamiršo esanti moteris, kuri toli gražu nesistengia apgauti aplinkinių, kokia yra laiminga. Ji tiesiog stengiasi išgyventi pilnuose namuose vaikų, skalbinių, namų ruošos darbų, rašoma filmo platintojų pranešime spaudai.

„Žmonės galvoja, kad buvimas tėvu ar mama yra kaip rojus, tačiau taip yra tik tol, kol pats nesusilauki vaikų. Tuomet pamatai, jog tai ne tik nuoširdžios šypsenos ar gražūs vaikų piešinėliai su meilės prisipažinimais. Tai ir bemiegės naktys, ir ligos, ir nebegalėjimas gyventi kur nori ir kaip nori. Tad tiek žiniasklaida, tiek žinomi žmonės, tiek kino kūrėjai neturėtų idealizuoti motinystės ir rodyti ją tik iš blizgios pusės“, – sako dramos „Auklė Tiulė“ režisierius Jasonas Reitmanas.

Jam pritaria ir pagrindinė filmo žvaigždė Ch. Theron, kuri neilgai trukus iki filmavimų pradžios, įsivaikino antrą atžalą.

„Man net nereikėjo vaidinti. Tiesiog jaučiausi taip, kaip ir bet kurią kitą dieną, leisdama su vaikais. Žvaigždės sukuria įsivaizdavimą, kad jau antrą dieną po gimdymo esi liekna, su pilnu makiažu, atostogauji Bahamuose. Tačiau tai netiesa. Tokių superistorijų nebūna, tai tik nuotraukos su daugybe filtrų „Instagram“, – sako aktorė, auginanti dvi įvaikintas atžalas – sūnų Jacksoną ir dukterį August.

Drama „Auklė Tulė“ pasakoja apie trijų mažamečių vaikų (vienas iš jų – dar kūdikis) mamą Marlo (ją ir vaidina aktorė Ch. Theron), kuri jau pasiekusi tą stadiją, kai miega „atviromis akimis“. Iš rankų krenta daiktai, išsijunginėja bet kokie gynybiniai ir reakciniai mechanizmai – moteris nuolat viską painioja, užmiršta ir t.t.

Į šį chaosą žiūrėdamas Marlo brolis vieną dieną neapsikenčia ir suranda sesutei auklę. Ant Marlo namų slenksčio netikėtai išdygusi mergina Tulė (akt. Mackenzie Davis) trijų vaikų mamos gyvenimą netrukus pakeičia neatpažįstamai. Iš pradžių skeptiškai ir baugiai į Tulės ekstravagantiškumą žvelgianti Marlo greitai susipažįsta su geriausiomis auklės savybėmis: rūpestingumu, intuityvumu, sugebėjimu stebinti ir nenusakomai gaivinančiu lengvu požiūriu į gyvenimą. Pamažu Marlo vėl įsimyli gyvenimą.

Nuostabi drama „Auklė Tulė“, priminsianti, kad moteris yra kur kas daugiau, nei tik mama – kino teatruose nuo gegužės 4 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją