Filmo režisieriaus Joachimo Triero vardas šiuo metu minimas viso pasaulio kino žiniasklaidoje – jis tapo šių metų Kanų kino festivalio „Kritikų savaitės“ žiuri pirmininku. Garsiausi jo filmai „Repriza“ (2006) ir „Scanoramoje“ rodyti „Oslas, rugpjūčio 31-oji“ (2011) bei „Garsiau už bombas“ (2015) buvo tokie sėkmingi, kad filmų gurmanai iki šiol smalsiai laukia kiekvienos naujos J. Triero juostos. Festivalio lankytojai palankiai sutiko ir „Telmą“ – praėjusios „Scanoramos“ metu filmas surinko ne vieną pilną salę.

Filmo anonsas:

Jausmingas, jaunatviškas, mistiškas, šokiruojantis filmas „Telma“ sulaukė įvairių atsiliepimų, kuriuos neretai lydėjo nuostaba dėl filmo epicentre atsidūrusios dviejų merginų meilės istorijos.

„Tai istorija apie žmogaus būsenas ir jų pokytį, apie jauno žmogaus brandą, kai jis pamažu tampa savimi. Filmas turi antgamtinių elementų, tačiau nieko pernelyg šokiruojančio – tiek siaubo elementai, tiek siužete dominuojanti meilės istorija padeda sukurti nepamirštamą, magišką patirtį žiūrovui,“ – sako filmo režisierius Joachimas Trieras.

Specialus seansas ir diskusija

Balandžio 17 d. „Scanorama“ kviečia į specialų „Telmos“ seansą kino teatre „Pasaka“, kur prieš filmą įvairių sričių profesionalai pasidalins mintimis ir žiniomis apie tai, kur brėžiama tolerancijos riba kine, žiniasklaidoje ir visuomenėje, kai kalbama apie vienos lyties porų santykių vaizdavimą. Daugiau informacijos apie renginį čia.

„Telma“ nuo balandžio 13 d. bus rodoma Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kino teatruose.

Apie „Scanoramą“

Nuo 2003 m. vykstantis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ yra didžiausias ir ryškiausias rudens sezono tarptautinis kultūrinis kino įvykis, aprėpiantis visą Europą ir veriantis langus į kitus kontinentus. Europos festivalių asociacija 2017 m. „Scanoramai“ suteikė kokybės ženklą „EFFE Label“. Festivalį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuo 2018 m. „Scanorama“ prisijungė prie tarptautinio Europos kino festivalių tinklo „Moving Images – Open Borders“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją