Tai juosta apie begalinę meilę ir atsidavimą savo šaliai, nenugalimą laisvės troškimą, viltį ir pasipriešinimą bei sudėtingus sprendimus, kovą už būvį ir prisitaikymą, norint išgyventi karo, represijų, cenzūros ir trėmimų kankinamoje okupuotoje šalyje, sako „Pelėdų kalno“ kūrėjai.

„Nors Antrasis pasaulinis karas jau buvo pasibaigęs, tačiau mirtis Lietuvoje žvelgė iš už kiekvieno kampo. Tai filmas apie vyresnės kartos skaudžią praeitį, tačiau skiriamas dabartinėms kartoms, mat panašių problemų galima rasti ir dabar. Aš neabejoju, kad tokio filmo dar nebūsite matę“, – sako A. Juzėnas.

Pasak filmo režisieriaus, filme vaizduojama jaunoji karta, ištvėrusi karo chaosą ir turėjusi rinktis tarp emigracijos, traukimosi į mišką ir prisitaikymo. Vieni pasiaukojo partizaniniam žygiui į Vakarus, kad nuneštų žinią laisvam pasauliui ir JAV Kongresui apie Baltijos kraštų nepriklausomybės siekį bei Kremliaus nusikaltimus, kiti maištavo tyliai, be ginklo, vildamiesi laimės, mylimojo ar mylimosios, oraus gyvenimo, treti savo sudaužytų likimų fone pasidavė. Filme visapusiškai atsiskleidžia pokario kartos veidas ir kovos bei baimės atmosfera. Baimės, taip ir nenumalšinusios nenumaldomo laisvės šauksmo.

„Kartais pamirštame, kokia Lietuva iš tiesų yra. Tai be galo didinga šalis, turinti gilią, turtingą istoriją. Per tiek amžių matę ir didingų, ir kruvinų, rodos, be vilties laikų, šiandien mes didžiuojamės švęsdami Valstybės atkūrimo šimtmetį. Tad ir šis filmas, kaip dovana atkūrimo šimtmečiui, tikiu, kad primins visiems apie tai, kaip nepasiduoti, tikėti, kovoti, veikti, kai atrodo, kad nėra nė menkiausių šansų laimėti ar pakeisti, rodos, net ir pačios beviltiškiausios padėties“, – sako UAB „Kino gamyba“ vadovas ir vienas iš filmo prodiuserių Norbertas Pranckus.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Arnas Danusas, Aidas Jurgaitis ir Paulina Taujanskaitė. Filme taip pat vaidina būrys jaunųjų ir jau gerai žinomų aktorių: Skomantas Duoplys, Adomas Jasiukėnas, Rūta Šmergelytė, Mantas Zemleckas, Anastasija Marčenkaitė, Monika Bičiūnaitė, Darius Meškauskas, Aleksas Kazanavičius, Aleksandr Špilevoj, Aleksandra Metalnikova, Dainius Svobonas ir kt. Režisierius: Audrius Juzėnas, scenarijaus autorius – Pranas Morkus, prodiuseriai: Norbertas Pranckus ir Justina Ragauskaitė.

Išankstinės „Pelėdų kalno“ premjeros Vilniuje svečiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)